Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem tu nowy, także jeśli pytanie zadałem nie w tym dziale co trzeba, to przepraszam bardzo.

Muszę wymienić tarcze i klocki z przodu, jest dość duże bicie na kierownicy i do tego piszczą, te z tyłu również ale tam tarcze są ok, bo wymieniałem.

Proszę Was o poradę co mam kupić tak by nie żałować ale z drugiej strony chciałbym zaznaczyć, że nie chcę też szaleć.....wiadomo, coś za coś ale bez przesady.

W Allegro napisałem do jakiegoś tam użytkownika, poniżej, to co otrzymałem w zwrotce:

Najprawdopodobniej ma Pan tarcze o średnicy 296mm

Tarcza hamulcowa – 107zł/szt

Klocki hamulcowe – 75zł/kpl lub 85zł/kpl

Styk o zużyciu – 20zł szt

Produkty firmy Maxgear

Co o tym sądzicie? Ewentualnie proszę o jakieś propozycje co kupić, co jest sprawdzone.

BMW 520d, 2001 rok po lifcie, kombi.

Opublikowano

Ten temat był bardzo dobrze przewałkowany na forum - sprawdź w wyszukiwarce - znajdziesz odpowiedź na każde Twoje pytanie.

Jeśli chcesz wiedzieć jakie części pasują do Twojego auta, zawsze sprawdź na: realoem.com

Opublikowano

Witaj teek. Jesli masz bicie przy hamowaniu z wiekszej predkosci np 120-140km/h to do wymiany beda rowniez tuleje gornych wachaczy(najlepiej cale wachacze). co do tarcz i klockow polecam zimmerman. Sam przerabialem to w zimie i po spokojnym dotarciu hamulcow wszystko jest ok, nie ma bicia a auto hamuje perfekcyjnie.

Polecam rowniez sklep czescidobmw.pl chetnie ci pomoga w wyborze i nie wcisna Ci jakiejs baraniny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.