Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów i fanatyków marki BMW. Niedawno stałem się posaidaczem e90 330i i mam sporo błędów w tym samochodzie jednym z nich jest właśnie czujnik otwierania drzwi tzn. jak zauważyłem czujnika takiego nie ma zapewne spełnia tą funkcję zamek. Poprzedni właściciel mial kolizję w prawy bok po czym wymienił drzwi przednie i tylnie kompletne od tego czasu pali się kontrolka iż są otwarte przednie drzwi pasażera mimo że tak nie jest. Zastanawia mnie czy mechanizm zamka który znajdował się w drzwiach trzeba programować czy nie? Może ma ktoś jakieś pomysły co może być tą usterką?
Opublikowano
Szczerze mówiąc nie jestem pewien ale chyba w ringach są ledy, ale poza tym to mam założone światla nieorginalne, chociaż powinny być biksenony skrętne z tego co wiem miala takie fabrycznie.
Opublikowano

kurde jak to czytam. Najpierw, że w prawy bok dostała później, że światła inne czyli jakiś bum z przodu... w końcu wyjdzie, że z każdej strony miała jakieś przejścia.. komuś się nie chciało auta do ładu doprowadzić. Nie życzę ci aby twoja bunia okazała się puszką Pandory

Powodzenia w naprawach

Opublikowano
Nie wiedziałem w co się pakuje niestety, ale jakoś muszę z tego teraz wybrnąć. Powiedzcie mi co światła mają wspólnego z tą kontrolką drzwi?
  • Zarejestrowani
Opublikowano

No właśnie mają takie są uroki szyny CAn. Kiedyś opisywałem na forum swoje problemy z kontrolką otwartych drzwi, jeździłem tak kilka miesięcy i za każdym razem dostawałem kuwicy na rasie bo co chile mi gongało i pokazywąło że drzwi od kierowcy są otwarte . Głowiło się nad tym kilka serwisów zarówno Polskie jak i Niemieckie ASO, potem różni magicy i nikt nic nie poradził, w końcu ktoś na amerykańskim forum zasugerowął mi spaloną żarówkę LED w ringach trochę się zdziwiłem ale sprawdziłem i faktycznie jak w każdej lampie był LED marker z dwoma diodami to jedna nie świeciła, wymieniłem żarówki na ori i przestało.... NAjlepsze jest to że jestem hobbystyccznie diagnostą i koderem i sprawdząłem milion razy błędy i nigdy mi nie wyskoczyło nic na temat żarówek ;/

Polecam Ci kolego podjechać w Twoich okolicach do kogoś kto Ci to auto obejrzy bo coś nie ładnie to wygląda

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer