Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakiś sprytny sposób jak wyczyścić soczewki od wewnątrz nie rozbierając niczego? Moje już są tak zasyfione że czasami nie widzę czy świecą.

Myślałem żeby psiknąć tam do środka sprężonym powietrzem, ale wątpię czy by to zbyt wiele pomogło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyszczenie reflektroa jest opisane w dziele ZRÓB TO SAM, oraz w dziel e34. Bez rozbieranie to nic nie zrobisz. NIe jest to czasochłonne, mi to zajeło z godzinkę na reflektor. Wyjmuszej całą lampę a soczewka na 3 śrublach się trzyma. Odgręca, przsekrecasz i masz wszystko na wieszchu. Delikatna szmatka i do przodu. Skręcasz i cieszysz sie ładnym światłem, no chyba że odbłyśniki są do d....

PZDR>

Opublikowano

No i [BAD], że brudne soczewki to swoją drogą, ale odbłyśniki wyglądają jak twarz posiadaczki karnetu na solarium.

Kris, ta godzina na reflektor to chyba z przerwami na piwo bo ja się w godzinę z dwoma uwinąłem. :wink: