Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki oto problem, zakupiłem zestaw Top Hifi Harman Kardon, składa się z 2 par 3 głośników przednich i w półkę 2 podwójnych. Mam do tego wzmacniacz-zwrotnice i włącznik Top switch hifi no i nie wiem jak to podłączyć, bo nie mam żadnego schematu. Wiem że było kilka wersji , w tym jedna z subwooferem, u mnie nie ma takiego. Są 3 porty z których wychodzą przewody. Z pierwszego 12 i te jak zakładam są do podłączenia z radia , z drugiego wychodzi 20 przewodów poskręcanych po 2, sądzę że to do głośników i z trzeciego portu wychodzi 1 kabelek czarno-biały to zapewne do przełącznika. Potrzebuje jakiegoś schematu do tego.
Opublikowano
Znajdź na necie książkę Bentleya w pdf, tam masz na końcu wszystkie schematy elektryczne. Są one również w formie pdf pod nazwą Electrical Troubelshoting (piszę nazwę z pamięci) + rocznik pojazdu.
Opublikowano

witam

tutaj napisalem jakie kable jak ida w kostce

przelacznik moge sprawdzic jutro a wzmacniacz moze tez uda mi sie sprawdzic

tzn mowie o kolorach kabli jak i w ktore piny dokladnie podpiac

nadmienie iz w boczkach drzi musisz miec dwa otwory

z przodu w nogach sa glosniki i z tylu owalne ale to pewnie wiesz

jak sprawdze to napisze pozdrawiam

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=112794

Opublikowano
Koledzy pozwolę się podpiąć pod temat bo sam posiadam takie właśnie nagłośnienie w swojej bawarce. Macie możne pojecie czym najlepiej zastąpić głośniki średnio-tonowe te z drzwi jakimiś innymi ale o zbliżonej charakterystyce? Bo te niestety nie maja zbyt długiej żywotności a bardzo ucho drażni jak sobie tak czeszczy;-)