Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Mój problem polega na tym , ze odpalam silnik na benzynie chodzi bardzo dobrze obroty 900 przygazuje przełancza sie na LPG około 2-3tys. chodzi tez równo obroty 900 ale jak jade i przeciagne go to 3-4tys to wskazówka spada do 500-600obr. i wraca spoiwrotem do 900-1000 czego to moze być wina? wkurza mnie to ponieważ dojedzam do swiateł i czasami boje sie ze az mi zgaśnie(bywało iu tak ) parownik mam nowy.

Opublikowano

Siema

Przy przegazowaniu na gazie spadało ci do 900 i nie falowały?, czy cały czas tak masz ?

bo ja też tak miałem kiedyś i jeszcze mi obroty falowały. Ja już szukałem i jedynie co pomogło nowe świece, kable, cewka zapłonowa i śmiga już lepiej chodź na zimnym to jeszcze zjedzie mi do 600 :) wiadomo bo jeszcze chodzi na biegu jałowym. A też na benzynie mi fajnie chodził gdy obroty mi spadały po niżej na starej cewce