Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś wie co trzeba zrobić, kiedy na szybę kierowcy wali tylko gorące powietrze, niezależnie od regulacji. Po stronie pasażera jest O.K. a ja się gotuję. Nawiew środkowy i na nogi działa O.K. - tylko ta góra. Pewnie jakaś klapka gdzieś się nie zamyka, czy nie otwiera - ale nie mam pojęcia gdzie jej szukać. Ufff gorąco - pomocy :shock:
I've got a power, MPower :)
Opublikowano
no właśnie, braciszek ma tyen sam problem w 735 i jakos nie moge sie to tego zabrac... moze jakies podpowiedzi?
Opublikowano

ja mam rowniez problem w 735 '89.z tym,ze u mnie z nawiewu na tyl daje tylko zimne powietrze.a druga sprawa to z nawiewem na przod.nie otwiera sie ten srodkowy(na szybe i nogi jest ok)slychac tam przy wlaczaniu jakby sie cos ruszalo ale do konca sie nie otwiera i prawie wcale nie dmucha.czy ktos sie orientuje czy to cos powaznego czy po prostu trzeba rozkrecic deske i cos poprawic.PS.dodam,ze nie mam klimy.

z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

nie wiem jak w e32 ale w e34 to normalne ze wieje tylko zimne z tylu... (znaczy na nogi cieple ale z tych kratek na srodku to tylko zimne)

a co do przednich kratek to na poczatku wieje cieple a pozniej jak czujniczek stwierdzi ze juz jest zadana temp w srodku to je zamyka albo zaczyna wiac zimne... Własnie tego jeszcze dokladnie nie obczilem... Jakos narazie troszke za zimno zeby to robzbierac... no i czasu nie ma...

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam. W mojej e34 518i miałem identyczne zdarzenie.Przyczyną tego był zacięty elektrozawór sterujący nagrzewnicą.Znajduje się w komorze silnika w pobliżu skrzynki bezpieczników.Wystarczy go rozebrać i wyczyścić (o ile nie jest spalone uzwojenie)