Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam maly problem kupilem sprezarke do mojej e60 i okazuje sie ze ona ma jakis dodatkoy przewod ktory idzie do jakiegos ""czujnika "" ale jest identyko jak moja i sie zastanawiam czy jak ja podlacze bez tego czujnika to bedzie hulac

to jest sprezarka kupiona

http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=nowaf.jpg&res=landing

a to orginalna z mojego auta

http://desmond.imageshack.us/Himg843/scaled.php?server=843&filename=mojastara.jpg&res=landing

Opublikowano
Z tego co mi sie wydaje to ta pierwsza jest sprężarką ze sprzęgłem, a druga jest bez sprzęgła czyli pracuje cały czas. Tak mi to wygląda, że ten kabel przy kole to jest od elektromagnesu, a ten z tyłu to od elektrozaworu. Czy jest jakaś jeszcze różnica w ich budowie tego nie wiem.
Opublikowano

Dokładnie są dwa rodzaje sprężarek z elektromagnesem i bez z tzw sprzęgłem samo-zrywalnym. To z tyłu to czujnik ciśnienia

prawdopodobnie potrzebujesz sprezarki seu17c taka idze przy silniku N51 N52 i N52N z klimatyzacja automatyczna ta co kupiłeś jest do 530i ale do 2005 roku gdzie silnik to M54 tak na moje oko.

Opublikowano
Dokładnie są dwa rodzaje sprężarek z elektromagnesem i bez z tzw sprzęgłem samo-zrywalnym. To z tyłu to czujnik ciśnienia

prawdopodobnie potrzebujesz sprezarki seu17c taka idze przy silniku N51 N52 i N52N z klimatyzacja automatyczna ta co kupiłeś jest do 530i ale do 2005 roku gdzie silnik to M54 tak na moje oko.

Kolego powiem tak racji nie masz , to z tylu to elektro-zawor a nie czujnik,kompresor pasuje ladnie do mojego auta i bardzo dobrze pracuje po odpowiednim podlaczeniu:)