Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie patrzyłem jakie są temperatury ale jak założyłem IC to przejechałem się autem bez zderzaka i po przejechaniu dotknąłem ręką IC na wlocie był ciepły a na wylocie zimny.

Krzychu 180mm na wysokość nie wejdzie za dużo m-pakiet ma plastików żeby taki założyć, ten jest na styk :)

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a przerabiales pocZatek dolotu?? wywaliłes filtr z glowicy... chodzi mi to po glowie zeby przebudowac dolot na taki jak w n47 czyli puszka na filtr z boku... a nie na silniku... znacznie obnizyla by sie temperatura powietrza... jeszcze jedno pytanko jaka roznica w objetosciach seryjnego i tego fmic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma sensu nic nie daje duzo osoba na sporcie wymienilo ,ale seri niknie wsadzal wsadzali stozek k&N ,poczytaj poogladaj zdjieca :cool2:
Opublikowano

Krzysiek wstaw sobie stozek i spotkajmy sie za 50kkm zmierzymy kompresje!! ;)

gąbkowy nasączany jeszcze ok ale stozek to morderstwo dla samochodu do jazdy codziennej..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poczytaj na sporcie tam chlopaki na wszytskie sposoby kabinuja wszytsko zalezy co kto chce modzic przy silnkiu to najwejcej daje kat,remap,wtryski i turbo i ic ,stozek czy jak chcesz wywyalic ten fitr do rpzody ma jedna zlete latwo go wymienic :mrgreen: nic pozatym
Opublikowano
Nie nic nie robiłem tylko sama wymiana IC. Miałem tylko problem nałożyć oryginalny wąż od turbiny bo ma średnice 57mm a rura która przyspawałem do IC ma 60mm i męczyłem się dość długo;/ a z drugiej strony było trochę główkowania jak to połączyć ale dopasowaliśmy wąż od Sprintera i pasuje :) żadnych węży silikonowych i redukcji nie kupowałem od Fmic bo były zbędne, a co do różnicy objętości to nie mam pojęcia ;/
Opublikowano

nie chce tu koledze smiecic galerii.. ostatni post... ale wywalenie filtra w miejsce n47 ma zalete taka ze filtr zawsze jest zimny.. caly airbox podobnie... a tu wszystko ma 90'c .

myslalem nad wstawieniem innego IC u siebie.. ale tymczasowo olalem temat. a juz widze ze oblok sie zwieksza im cieplej na dworze ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej hej,

Samochodzik na prawdę super ! Zazdroszczę i zastanawiam się jaki kolor jest tych felg? Czyżby to szary, może ciemny szary? Nigdzie nie mogę takich znaleźć :<

Gdzie je nabyłeś?

Jeszcze jedno pytanko, w jedynce shadow line to tylko listwy dookoła szyb i czarne nerki?

Opublikowano
A dzięki wielkie :) felgi już takie kupiłem w takim kolorze, a kupiłem od gościa z poznania na allegro. W schadow line to te listwy czarno błyszczące kolo lusterka i miedzy szybami na drzwiach, a nerki miałem inne, miałem czarne środki i na około były srebrne ale nie pasowały do auta i kupiłem nowe całe czarne w ASO, nie wiem czy opcja schadow line też obejmuje czarne nerki :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Kolego już się dowiadywałem to jest specjalny kolor zrobiony dla BMW też chce odnowić swoje felgi ale nikt tak nie pomaluje;/ bo ten kolor w cieniu wpada w szarość a słońcu się świeci, nawet byłem w ASO zapytać się jak to kolor ale nie jest podane nawet u nich ;/ najprościej byłoby kupić nowe felgi koszt 8 tyś :mrgreen:
Opublikowano

No w tym cały problem, używane są często zdewastowane i do ponownej regeneracji a nowe kosztują 8 tys. Hmm myślę , że jakiś dobry lakiernik będzie w stanie dobrać taki kolor. Może nie szukaj w BMW tylko podjedź do dobrej lakierni w swojej okolicy i zapytaj :)

Teoretycznie w felgach nie wyróżnia się kolorów, dlatego BMW na ten temat nie ma żadnej informacji, a nawet jak ma to nie będzie chciało im się szukać i podają najprostsze wyjście - kupić nowe :<

Opublikowano
No w tym cały problem, używane są często zdewastowane i do ponownej regeneracji a nowe kosztują 8 tys. Hmm myślę , że jakiś dobry lakiernik będzie w stanie dobrać taki kolor. Może nie szukaj w BMW tylko podjedź do dobrej lakierni w swojej okolicy i zapytaj :)

Teoretycznie w felgach nie wyróżnia się kolorów, dlatego BMW na ten temat nie ma żadnej informacji, a nawet jak ma to nie będzie chciało im się szukać i podają najprostsze wyjście - kupić nowe :<

Raczej wątpię żeby ASO miało takie informację ;/ Musze się za to nie długo zabrać ale muszę kupić nowe oponki na tył bo już są "slicki" :mrgreen:

Gdzie kupowałeś końcówkę wydechu? Ps. Jest przepiękna :D

kupowałem w Częstochowie, montaż "rzeźba domowa" :mrgreen: http://www.kadex-tlumiki.pl/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Sam montowałeś IC czy masz jakiś warsztat który ci to ogarnął, ja niestety nie mam warunków żeby to samemu zrobić, a przymierzam się do tego niebawem :)
Opublikowano
Ja tylko kupiłem to co trzeba a zleciłem to koledze który ma mechanikę, blacharstwo i lakiernictwo na jednym placu także małe piwo to było dla niego :) był plan założyć zaraz z przodu za kratką żeby było go widać ale trzeba było ciąć dużo plastików aby go połączyć także odpuściliśmy :)
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...