Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakłam nowy wątek, ponieważ nie znalazłem tego problemu. Wszędzie forumowicze piszą o tym, że oświetlenie bagażnika nie zapala się. Ja mam odwrotną sytuację - oświetlenie bagażnika nie gaśnie po zamknięciu klapy. Zakładam, że to nie jest prawidłowe zachowanie i światełko powinno gasnąć po zamknięciu klapy? Jeżeli się mylę, to proszę oświećcie mnie. A jeżeli nie, to gdzie szukać przyczyny? Może bezpieczniki - jeżeli w ogóle są oddzielne bezp. od tego oświetlenia - reszta tylnego oświetlenia działa bez zarzutu? Problem dotyczy sedana z 2004 roku.
Opublikowano

jakie tam bezpieczniki :D

podnosisz klape i rozbierasz zamek w klapie, w zamku jest czujnik który gasi/zapala światło. Ewentualnie do sprawdzenia jeszcze może być po prawej w gumowej rurce wiązka kabli gdyż mogła się przetrzeć i podaje sie samo napięcie na kabel z innego kabla ale to raczej mało prawdopodobne ale zerknij tam też.

szukam