Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam założone przednie lampy po lifcie w których są zamontowane w ringi zamiast żółtych pozycji białe markery ledowe,są one jednak za słabe aby używać ich do jazdy dziennej.Widziałem na allegro ringi całe w ledach do jazdy dziennej do tego modelu,jednak znajomy powiedział mi że policja będzie się czepiać, bo ten model był oryginalnie bez ringów do jazdy dziennej i nie ma na to homologacji.Czy ktoś wie jak to się ma w rzeczywistości sprawa z tymi ringami?
Opublikowano

Mowisz o ringach SMD. Widzalem juz kilka aut korzystajacych z nich jakodziennych. W sumie to sa mocne wiec nie ma przeciwwskazan, pod warunkiem ze dobrze to podlaczysz. Zwykle ludzie podlaczaja zamiast pozycyjnych i to niezgodne z przepisami. Dzienne maja sie zapalic po wlaczeniu auta, zgasnac po wlaczeniu krotkich. Jak zrobisz zamiast pozycji, to wnikliwy policjant moze sie przyczepic. BMW w tym modelu faktycznie nie przewidzialo ringow jako dziennych- jedynie na kompie mozesz aktywowac dzienne z dlugich swiatel, ale wtedy ringi sie nie swieca wiec nie wyglada to tak atrakcyjnie.

Jak chcesz na "odwal sie" to ringi w pozycje i wlacznik swiatel na srodek ustaw.

Jesli jak trzeba, to musisz dokupic jakis modul- kombinowac z przekaznikami.

Jesli latwo i szybko to aktywuj dzienne na kompie ale wtedy ringi w dzien sie nie swieca.

Opublikowano

musiałbyś zostawić ringi oryginalne jako postojówki a te ledowe tak jak kolega napisał podłączyć zgodnie z wymogami dziennych

wystarczy + z zapłonem a masa do plusa z postojówek - będą gasły po włączeniu postojówek

tak czy siak wszystkie takie przeróbki nie są zgodne z przepisami więc pewnie kiedyś trafisz na upierdliwego policjanta który będzie szukał RL na kloszach