Skocz do zawartości

Problem z kodem 1222 - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu zaczą pojawiac się problem w mojej e32 3.0 90r. m30 z kodem 1222 i czasami 1221 . Wyciołem kata i wymieniłem sonde lambda na orginalną BOSCHA bo podobno ten błąd jest od sądy i teraz mam takie cudo że jak jeżdze na gazie po mieście błędu nie ma, jak na bęzynie odpale i potem na gaz błędu niema ale jak wytne w traske i przeciągne nieco obroty tak przy wyprzedzaniu np. to wyłapuje błąd. Jak na postoju odpale na bęzynie i potrzymam na obrotach aby temperature silnik złapał łapie błąd 1222. Dzisiaj wymieniłem czujnik temperatury silnika ten co sygnał do kompa daje na BOSCHA i narazie niewyłapał ale czy jak uderze w traske to nie wyłapie - niewiem? , dodam że jak błąd wyłapie to zaczyna dużo palić gazu i benzyny bez różnicy na czym się śmiga.

Jeżeli ktos może mi pomóć z tym problemem byłbym wdzięczny kasować błąd ciągle przez zdejmowanie klemy mam juz dość- pomocy.

TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano

masz żle wyregulowaną instalcję gazową - bądź instalację zbudowaną z mało kompatybilnych elementów

podejrzewam bardziej to drugie

moje pytanie kto ci zaproponował wycięcie katalizatora - "gaziarz" :clap:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

Kata wycią mi gaziarz bo był zatkany prześwit przez jaki spaliny szły był 20% tego co powinno byc a pierwsze dwa katy były stopione a te z tyłu zatkane (tak powiedział) przebieg 260 000 km. Instalke mam chyba dobrą parownik BRC 140 W komp JUST raczej niezła?

A może sonda którą zamontowałem jest jakaś lipna orginalna ( choć używana) jak pojechałem na regulacje gazu to tam na odczycie gdzie pokazuje wynik pracy sondy były odczyty od 0 do 1.3V niektórzy mówią że powinno być od 0 do 0,85V ja kurna juz nie wiem co jakis czas i tak łapie błąd - sprubuje wymienic sonde na inną czy to coś da? a może długość przewodu od wtyku do sondy ma znaczenie bo widze że teraz jest dłuższy niż było w orginale o jakieś 15 cm. A może skręcić parownik aby mniej gazu szło?

Opublikowano
a jakie kolory przewodów miała stara sonda - to ważne

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
były takie same jak w starej bo to tez sonda od bmw była BOSCHA miała dwa białe szary i czarny tzn. sonda z podgrzewaniem