Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem niedawno kupiłem bmw 1 cabrio w samochodzie fabrycznie nie było xenonów, zostały założone oryginalne lampy xenonowe i wszystko gra poza tym ze nie palą sie ringi i długie światła Poprzedni właściciel powiedział ze brakuje jakiegoś modułu ale teraz nie pamiętam dokładnie jak on sie nazywał koszt to podobno około 200-300 zł Czy ktoś orientuje sie gdzie mogę to zrobić w Poznaniu?

Z góry dziękuje za odpowiedz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko gra tylko nie palą się ringi i długie ? Czyli co Ci się pali ? mijania ? I Ty to nazywasz wszystko gra ? :D

No ale dobra, na poważnie :

Potrzebujesz nowego footmodule, wiązki z czujnikami samopoziomowania i jeśli to jest auto po lifcie to także dodatkowego przewodu sterującego albo przeprogramowania starego modułu (tylko wtedy nie będziesz mieć wszystkich funkcji jak samopoziomowanie itp) ogólnie pierwsza opcja to jakieś 700-800zł jak uda Ci się znaleźć używane czujniki. Druga jakieś 300zł ale ciężko znaleźć kogoś kto zrobi to dobrze. Wbiłeś się troszkę na minę montując po prostu same lampy, bo i tak do przywrócenia im działania będziesz je musiał zdjąć.

Opublikowano
Ale samo poziomowanie działa tylko nie palą się ringi i światła długie z tego co się w miedzy czasie dowiedziałem potrzebny jest tylko nowy moduł i trzeba to wszystko zakodować
Opublikowano
Ale samo poziomowanie działa

Po czym kolego to wnioskujesz? Chyba nie po tym że jak zapalasz auto to podnoszą sie lampy do góry i na dół....

jak kolega Yuiren wyzej napisał. Wiązke do ringów trzeba pociągnąc, moduł i kodowanie... aha w e88 też wychodziły 2 rodzaje lamp na tył pod xenon - ledy i nie ledy pewnie masz te drugie....

• 7 miesięcy temu...