Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, niedawno kupiłem auto e92 z bixenonami samoskretnymi ale zauwazylem ze one chyba wogole sie nie skrecaja, jedna soczewka jest ustawiona centralnie prosto a druga caly czas skrecona na bok, ktos moze mi blizej wyjasnic o co chodzi? czy tak ma byc czy mam cos uszkodzone moze? Dodaje fotki:

http://img232.imageshack.us/img232/8793/imag0204t.jpg

http://img225.imageshack.us/img225/4795/imag0205h.jpg

Opublikowano

A ja bym nie był taki pewny.

Po pierwsze to jest źle ustawiona trzeba imbusem ustawić zeby była bardziej na zewnątrz samochodu pod scianą wieczorem lub u diagnosty na stacji. Imbus trzeba włożyć pod kątem w otwór na fartuchu i błotniku.

Druga sprawa to przełącznik musi być na pozycji A inaczej soczewki nie skręcają i trzeba jechać to jest lampa skrętna.

Zapalanie wewnętrznych żarówek H3 to jest doświetlanie zakrętów przy małych prędkościach o którym wspomniał kolega.

Opublikowano

Ok, w poniedziałek tak zrobie ze imbusem skieruje soczewke centralnie na srodek i zobaczymy czy bedzie sie krecic, dodam ze auto poziomowanie mam w normie bo przy odpalaniu auta gdy wlaczam swiatla to obie soczewki podnosza sie do gory.

Dzieki za porady i wskazowki, oczywiscie zdam relacje

Opublikowano
Jest tylko jedno pokretlo od regulacji swiatel i nic to nei daje, wlaczalem swiatla w kazdej pozycji i ona nadal sie nie rusza :( co robic
Opublikowano
Tam ma być. Jak skręcisz w prawo to sie zapala żarówka w prawej lampie wewnętrzna.

Jeżdżę już ponad miesiąc tym autem i ta soczewka jest cały czas w tej samej pozycji, nie wydaje się to Tobie dziwne?

Opublikowano

Musisz przeprowadzić kalibrację soczewki. Od tego bym zaczął. Miałem kiedyś podobny problem i adaptacja pomogła - obie soczewki były równo.

Pzdr.

Opublikowano
Musisz przeprowadzić kalibrację soczewki. Od tego bym zaczął. Miałem kiedyś podobny problem i adaptacja pomogła - obie soczewki były równo.

Pzdr.

Jestem na dzisiaj umówiony w warsztacie, czy zwykły komputer poradzi sobie z tym?