Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Objawy takie, że sterownik LPG będzie przerzucał na benzynę przy butowaniu. A jeśli gazownik obniży w sterowniku dopuszczalny próg temperatury gazu, to nie będzie przełączał na benzynę, ale przy spadku temperatury gazu z reduktora do wtryskiwaczy będą szły krople fazy ciekłej, co spowoduje bardzo silne wzbogacenie mieszanki, wypadanie zapłonów w cylindrach i ryzyko uszkodzenia katalizatorów.
Opublikowano
Ja mam u siebie Zenit Pro i nie mam żadnych problemów. Wszystko działa jak powinno, samochód nie stracił mocy, a płacę dużo mnie za paliwo
Opublikowano

W Bmw e36 touring automat 1997 zalozylem inst.gaz. przy stanie licznika 225000 i nawet nie wiem jakiego producenta, gdyz w mojej okolicy był tylko jden "gazownik" wiec nie wybrzydzałem brałem co dawali i placilem ile chcieli ( z tego co pamietam ok.2800zl.)

Obecnie mam na liczniku 350000km i tylko jeden raz wymienilem filterek gazu . Zadnych innych problemow,najmnieszego zużycia oleju (5W40) Tankuje tylko w markowych duzych stacjac.

Poza klockami ,tarczami i ostatnio amortyzatorami zero jakichkolwiek problemow z autem.

Opublikowano

Witam

od czterech lat jestem posiadaczem E70 3.0 si , od trzech lat szczęśliwie zagazowanym taką instalacją:

STAG 300-6 PLUS/isa2, 6xHana zielona, 2 X Zavoli, przewody FARO 8mm, w zasadzie jestem zadowolony z tej instalki a niedawno nabyłem E65 745 z 2002 roku i też chciałbym go wyposażyć w inst.gaz. czy ktoś może mi podpowiedzieć czy pozostać przy tych gratach co mam w X5 czy może coś innego wstawić ??

pozdrawiam Zbyszek

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samo sterowanie to nie wszystko-jeszcze reduktor,wtryski i przede wszystkim gazownik.Ja mam STAG od ponad 2 lat i tylko wymiana filtrów.
Opublikowano

Z polskich producentów wszyscy stoją już teraz na zbliżonym poziomie.

Najważniejszy jest gazownik, który ogarnie montaż, strojenie bez podciśnienia w dolocie i dostęp do serwisu.