Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jakieś rok temu dostałem od kuzyna BmKe e36 tak o za darmo [on dostał w rozliczeniu], wiadomo stan jej nie był zbyt piękny, ale nie będę tego opisywał w tym temacie i wraz z ojcem jakieś 2 miesiące temu zabraliśmy się za nią obecnie dach/ maska/ klapa tył i tylne błotniki zostały pomalowane na nowo (wyprawki/ problemy z rdzą podkład, szpachlówka natryskowa/ lakier] jak i progi zostały wyleczone i od paru dni składam wnętrze a dnia dzisiejszego, mówię rozbiorę zawiasy przy budzie i nasmaruję i tu takie coś, że przedni lewy zawias, który jest zamocowany (przyspawany) do kasty jest, że tak powiem uszkodzony (drzwi się otwierały, ale jak długo wytrzyma). Otóż przejdę wreszcie do sedna sprawy, przy zawiasie dolnym od spodu jest śruba, lecz z prawej strony jest ucięty łepek od śruby i jest nacięta w głąb, widocznie ktoś chciał ją wykrecic. Jest jakiś sposób rozebrania tego i takiej względnej regeneracji śruby bo zawias jest tylko lekko nacięty po bokach? Jak już by mi się udało to wykrecic to dopasuję jakąś śrubę ? bez zamawiania oryginalnej Z góry dzięki i sorry za taki zagmatwany opis.
Opublikowano
jak masz urwany łepek od sruby to w sklepie mozna kupic cos takiego jak WYKRETAKI. :) pierw w tej srubie robisz mała dziurkie wiertłem na głebokosc ok 0,5 cm Wkrecasz wykretak który ma lewy gwint i w ten sposób wykrecasz srube. polecam pierw polac odrdzewiaczem :)