Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spokojnie, wszystko jest do zrobienia. :) Po co Ci termo wyłącznik, wsadz przełącznik i samemu włączasz.

Przesuwający się akuś to wina zaśniedziałeś śruby co go trzyma i nie idzie go pewne dokrecić. Gwintownik i WD i przykręci sie bez problemu. No wyjący most i skrzynia to wieksza ilość roboty i warto od razu zrobić na raz, niż sie bawić bez potrzeby. Niestety do straruszków trzeba mieć cierpliwości trochę...

PZDR>

Opublikowano

Teraz się przejechałem zatankować i ostatecznie sprawdzić ten termowłącznik przed oddaniem do reklamacji i jak postał trochę od popołudnia skrzynia przestała wyć. Jedna rzecz mniej.

Z tym dyfrem mam zamiar tak zrobić jak jego poprzedni właściciel, dolać pokostu i zapomnieć o problemie. Bo oprócz wymiany to nie ma na to żadnego lekarstwa chyba?

Opublikowano
No niestety pod chmurką. Mieszkam w bloku, a za miejsce w garażu bym musiał płacić miesięcznie tyle ile płace na parkingu strzeżonym za rok.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie planuje zrobić tylne hamulce tylko nie wiem jaki zestaw wykombinować. Słyszałem złe opinie na temat tarcz ATE Powerdisc i że lepiej kupić Mikody.

I teraz mam takie propozycje:

Tarcze nawiercane Mikoda+ klocki TRW - ok, 300zł

Tarcze zwykłe TRW+ klocki TRW - ok 270zł

Zestaw Bosch tarcze+klocki - 250zł

Co myślicie? Jakieś inne propozycje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm, ja mam ATE PD z przodu, wentyle i spisują się bez problemu. Nie biją, nie zużywają się nadmiernie. Chodź z zestawie z klockami ATE, zyzywaja sie równomiernie. Mam jeszcze klocki na jakies 10 tys km i na tyle tez starcza tarcze. Razem daje u mnie jakies 40-45 tyś km. Nie jest źle biorac pod uwagę jakość hamowania. Jednak na tył bym tak nie szalał. Zwykły zestaw z TRW, lub zwykłe ATE, nawet jak byś wziął coś pokroju ABS, DELPHI na tyle też wystarczy. Ja u sibie na tył (mam bebny) dałem wszystko a ABS, jakaś niemiecka firma i hula od 80 tyś. No ale jak chcesz mieć bardzo dobrze, to zwykłe ATE i klocki ATE.

pzdr>

Opublikowano

Kupiłem zestaw ATE. Nie chciało mi się bawić w oddzielne wysyłki.

DSCN1652.jpg

Cała wymiana zajęła mi 2 dni, nie chce mi się opisywać wszystkiego co mi się przytrafiło ale tutaj wrzucam zdjęcie które przedstawia jeden z mniejszych problemów które mnie napotkały podczas wymiany tych tarcz i klocków.

CAM00124.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

POwiedz, ile dałeś za ten zestaw z przesyłką. Zaraz sprawdze ile by wyszło u mnie w sklepie :)'

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cena masz dobrą, ale miałbym parę złotych tanie. Ale rzędy 30-40 złotych wiosny nie czynie :D

Ważne by dobrze się spisywały. Na tarczach masz wyryte ATE????

PZDR>

Opublikowano

Trzeba było mówić wcześniej, wolałbym dać tobie zarobić niż jakiemuś losowemu gościowi z allegro.

Na obwodzie tarczy coś było wyryte ale nie zgłębiałem co.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie pytałeś :D jak coś to pisz, zawsze coś da się wymyślić. Puki co zmieniam pracę, brażna zostaje, lepszy dostęp do towaru i nawet wysyłka teraz będzie więc jak coś to pytaj :)

PZDR>

Opublikowano
wysyłka teraz będzie

no w końcu!

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
czy ja wiem, chyba do sosnowca przez Jaworzno miałem bliżej... :)

Henryk Reyman

• 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A Tobie się nic nie stalo??? Masakra....na szczęście zamienniki nie są drogie i do wymiany nie trzeba deski wywalać....

PZDR>

Opublikowano
ZŁO :D

Henryk Reyman

Opublikowano
A Tobie się nic nie stalo??? Masakra....na szczęście zamienniki nie są drogie i do wymiany nie trzeba deski wywalać....

PZDR>

Nie, na szczęście stałem na parkingu, na zewnątrz samochodu. Nie fajnie by było dostać gorącym płynem chłodniczym po nogach.

Sytuacja wyglądała tak:

Wróciłem po jakiejś przejażdżce, wszystko było ok. I siedzę na parkingu z włączonym silnikiem i patrze że wskazówka temperatury idzie w górę. Odpaliłem ogrzewanie na full, a tutaj leci zimne powietrze. Wyszedłem na zewnątrz zobaczyć czy wentylator jest włączony. Był wyłączony. Stwierdziłem że to wskaźnik temperatury musi wariować. A tu nagle patrze sauna w środku samochodu, para wali spod deski rozdzielczej, płyn się leje na podłogę. Wyłączyłem silnik, płyn przestał się lać. I w tym momencie usłyszałem jak włącza się wentylator chłodnicy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Samochód tak stoi nieruchomy już 2 miesiące. Wszystko co potrzebne do naprawy w sumie jest skompletowane. Tylko nie mam czasu żeby się nim zająć bo praca/studia. W poprzednią majówkę trochę dłubnąłem. Niestety wtedy próba wyjęcia deski zakończyła się niepowodzeniem. Teraz będę próbował wieczorami po pracy trochę ruszyć do przodu z robotą, a jeśli nie to dopiero w lipcu będę miał dopiero wolny weekend :( . Szczególnie że znalazłem już stronę z instrukcją jak wyciągnąć deskę to może teraz mi się uda http://home.comcast.net/~cdeegan9/dashboard/dashboard_1.html.

Tak wygląda sytuacja teraz:

PHOTO_20130501_154746ss.jpg

A przy okazji upewniłem się co jest winowajcą całego zamieszenia.

PHOTO_20130501_154504ddd.jpg