Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w jaki sposób można sprawdzić nr lakieru -

sprawdziłem po nr vin i po oznaczeniu na kielichu - niestety jest niezgodność :( co w takiej sytuacji zrobić? tzn czy lakier będzie wstanie określić jaki to lakier?

Opublikowano
Jeżeli jest niezgodność to znaczy,że auto było całe malowane na inny kolor.Ale nie rozumiem w czym problem....Chcesz dorobić farbę,malować coś :?: Jeżeli tak jedziesz do mieszalni farb z jakimś elementem auta.Np-klapka od wlewu paliwa,lub coś innego to tyle...
Opublikowano

no ma problem bo mieszalnia musi mieć jakiś wyjściowy nr lakieru jak nie to się sporo napracują bądź ch**a zrobią.

Ja w takiej sytuacji biorę wbijam model auta rocznik i szukam jaki lakier w danym roku był kładziony na dany kolor, bądź biorę fiszki w tym przypadku bmw przykładam i szukam podobnego i po tym idzie zgadnąć jaki to kod lakieru później ewentualnie go coś skorygować

podaj mi kod lakieru jaki masz na budzie i jaki masz wpisany, one są coś zbliżone?