Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie Fachowcy czy pod siedzeniem kierowcy i pasażera w żółtej wtyczce jest + i - mam możliwość zakupu siedzeń elektrycznych z anglika i nie wiem czy je podącze
Opublikowano
prawdopodobnie nie, ale bez problemu sobie sam pociągniesz kable z rozdzielacza i dolożysz do tej wtyczki. Siedzenia z anglika będa miec inacze założoną mate zajętości pasażera, trzeba ją przełożyć żeby wszystko było cacy ponieważ powinna być na miejscu pasażera ale skoro anglik to fotel pasażera dasz jako kierowcy.
szukam
Opublikowano
Musisz też pamiętać, że pamięć powinna być przy fotelu kierowcy a w angliku fotel kierowcy jest po prawej. Jak przełożysz fotele to pasażer będzie miał przyciski od pamięci ustawień. Nie zamienisz tych paneli z przyciskami bo nie są symetryczne stronami.
Opublikowano
wiem pamięć niestety będzie mieć żonka napisz mi jeszcze proszę gdzie jest ten rozdzielacz z którego wezmę napięcie
Opublikowano
Jak masz panel przycisków pod schowkiem na okulary, to tam jest plus i minus. Chodzi o panel gdzie jest, np. DSC, grzane siedzenia. Sytuacja się zminia jeśli masz tylko przycisk DSC bez panela, wtedy polecam poprowadzenie kabli do skrzynki z bezpiecznikami.
Opublikowano
Możesz wziąć od zapalniczki, ale ze względów bezpieczeństwa (oczywiście nic nie ma prawa się stać) daj jakiś bezpiecznik na wszelki wypadek na kablu +. Dobrze by też było zrobić to na zapłon, ale niekoniecznie. Podgrzewane siedzenia np. już musowo muszą być na zapłon, bo zawsze można zapomnieć wyłączyć i po aku, a w przypadku siedzeń to nie grozi.