Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , probuje sie dowiedziec dlaczego dzieje sie tak ze zapalaja mi sie kontrolki 4x4, abs i hamulec reczny oczywiscie nie moge ich wylaczyc do tego przy jakis koleinach czy dziurach gasna mi ksenony na chwilke jakby zabraklo im zasilania na sekunde, i wariuja mi kilometry kasuje sie przejechany dystans, kasuje sie data, i godzina , musze ustawiac wszystko na nowo. Potem jest ok znowu pojawiaja sie kontrolki najczesciej gdy wpadne w jakas dziure czy to wina opisanego w postach reduktora???? prosze o jakas pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
xdrive padł , poczytaj forum, jak masz troche chęci, zdolności mechanicznej naprawisz sobie sam. Co do ksenonów to nie mam bladego pojecia, ale zanim cos wymienisz lepiej zaprowadzić samochód do dobrego elektryka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie koniecznie reduktor...sprawdz tak, stajesz w miejscu i dosc energicznie ruszasz, np. na swiatlach.jesli nie zapalaja sie kontrolki to raczej reduktor jest dobry.sprawdz a bedziemy dalej myslec...mimo ze postow duzo na ten temat, twoj przypadek moze byc inny...jakbys napisal: czy to reduktor badz kontrolki 4x4 to moderator juz by go zablokowal :D tyle tego jest..
Opublikowano

jesli kasuja ci sie wszystkie ustawienia tzn ze na chwile brakuje pradu w samochodzie - po rozlaczeniu klemy masz dokladnie te kontrolki, 0 stan dziennego przebiegu i brak godziny. I jak się dziwic ze xenony przygasaja.

Najpierw sprawdz czy nie masz poluzowanej klemy w aku w bagazniku, potem najlepiej jak ktos sprawdzi czy masz sprawną klemę plusową (tam jest ladunek piro), bezpieczniki, mocowanie kabli do alternatora :]