Skocz do zawartości

przerubka skrzynia automatyczna na manualna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moje autko to 520 24v automat i zepsula sie skrzynia padla calkiem

a mam do kupienia po kosztach bmw 520 12v i chce przerobic swoje autko na manuala czy bedzie wszystko pasowac ???????????

Opublikowano

Witam chyba gdzies to było dokładnie opisane nie wiem czyw e34 ale musisz zwrócic uwage na to jak jest zamontowana czy wał bewdzie pasował czy nie bedzie za długi czy za krutki jakie jest przełozenie w dyfrze i takie inne.

Sama skrzynia moze nie wystarczyc tylko moze byc potrzebne wiecej czesci no i oczywiscie z elektronika bedzie problem!

gdzies cos było na ten temat :search:

Opublikowano (edytowane)
moje autko to 520 24v automat i zepsula sie skrzynia padla calkiem

a mam do kupienia po kosztach bmw 520 12v i chce przerobic swoje autko na manuala czy bedzie wszystko pasowac ???????????

Podstawy masz tu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19113

po konsultacji z tym forumowiczem pewnie będziesz wiedział wszystko :D :D,

konstrukcyjnie powinno pasować :wink:

Podstawa to czytać forum :cool2: :twisted2: :twisted2:.

--------------------------------

wiem ze bedzie potrzebne wiecej i to wszystko mam ale chodzi mi oto czy skrzynia z 520 12v bedzie pasowac do bloku 520 24v

upssssssss byłem w trakcie pisania.

http://img364.imageshack.us/img364/3698/skrzynia1lh.jpg

chyba nie ten rozmiar.

I do tego dwa razy o to samo pytasz (dobrze że Admin już śpi)

Edytowane przez Cuba

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
dzieki wielkie ale jestem nowy i jeszce nie zdarzylem wszystkiego przeczytac tyle tutaj ciekawych tematuw ta strona jest exstra pozdrawiam
  • Moderatorzy
Opublikowano

Zastanawia mnie jak to jest, że użytkownicy adam520 i krzysztof81 są z tego samego miasta, obaj mają E34 520, obaj pytają o to czy skrzynia z 24V będzie pasować do 12V, zarejestrowali się 16 i 17 stycznia i obaj piszą z jednego adresu IP...

Dla mnie to oznacza że zarówno adam520 jak i krzysztof81 to ta sama osoba. A w takim razie po co piszesz pod dwoma nickami? Po co rejestrujesz się dwa razy i zaśmiecasz bazę? Po co zakładasz kilkukrotnie takie same wątki?

Z wyjaśnieniami zapraszam na priv. Jeśli się nie doczekam zablokuję oba konta łącznie z numerem IP.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

kolego chce uzyskac odpowiedz a nikt mu jej nie daj - wiec probuje roznym srodkami - a ze zasmieca forum to fakt.....

skrzynie powinny psaowac - w katalogu maja takie same numery....

jak masz mozliwosc kupienia calego samochodu i przerobienia swojego na manuala to sie nawet nie zastanawiaj - jest z tym troche roboty ale naprawde warto - ja po przerobce wreszcie czuje ze mam 200 koni.... :mrgreen:

jezeli bedziesz mial caly samochod jako dawce to nie powinienes miec problemow - przeczytaj tylko dokladnie mojego posta ( do ktorego link juz byl podany ) - masz tam wskazowki praktyczne - nie wszystkie bo jest tego masa - ale wiekszosc....