Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano
Tdi-chiptuning.pl z wrocka, gsc z krakowa i to chyba tyle w okolicy, z reszta jest juz 30 watkow o tym, po co nowy zakladasz ?

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano (edytowane)

Kolego jak chcesz to zrobic profesjonalnie a nie jezdzic po jakis smiesznych warsztatach to wybieraj tunerow o ktorych jest sporo na forum ... a nie jakis tam mietek w stodole wgrywa chip z allegro , bo pojedziesz na hamownie kiedys z tym autem i bedziesz mial fale dunaju a moze sie trafic tak, ze Twoje turbo na tym programie pojezdzi chwilke... o dwumasie nie wspomne...Jak nie masz dobrej dupohamowni to sobie odpusc takie wycieczki , bo efekt napewno odczujesz ale mozesz np nie odczuc ze moment spada i sie wznosi albo ze nagle sie szybko ucina zamiast ciagnac do konca. Kopcenia tez z DPFem nie zobaczysz bo wszystko zostanie w filtrze... :roll:

Widzialem wyniki po gotowcach i wychodza cuda... (sam takie cudo mialem w 320d od poprzedniego wlasciciela :mad2: :mad2: GCS cos na ten temat wie) . Kolega trafil tez program z zachodu kupa koksu dolozona(a turbina dmuchala normalnie...) na dole i DPF powiedzial szybko papa :D , dobrze ze dal sie namowic na hamownie bo pewnie sprzeglo tez niebawem by sie rozlecialo :roll:

Ja jestem zdania ze modyfikacje wykonuje sie w "warsztacie" do tego przystosowanym , posiadajacym spore doswiadczenie , posiadajacym odpowiedni sprzet - hamownie (najlepiej obciazeniowa MAHA/4x4) , potrafiacym samemu modyfikowac mapy silnika a nie korzystajacych z gotowcow...

we Wroclawiu polecam

http://www.ecuproject.pl/ :cool2:

dynosoft z Katowic gdzie Ci lepiej /blizej .

Chip to nie zlo pod warunkiem ze jest zrobiony w odopowiednim miejscu a "fachowcow" z kabelkami wyroslo jak grzybow po deszczu,dokonca sami nie wiedza co wgrywaja i jak ... poprostu flashuja sterownik i kasuja klienta :norty: :norty: bedac w stalym kontakcie z "baza" ktora to baza moze miec podobne pojecie o mapach co klient :roll: - ja w takich ludzi kompletnie nie wierze. Moze na 10 programow , 2 siada bo akurat silnik i jego stan (kazdy motor jest inny , bedzie mial inna moc i delikatnie inna charakterystyke juz po wyjezdzie z fabryki a co dopiero po 100kkm.. ) "podpasuja" i to by bylo na tyle :D . Wogole nie rozumiem jak mozna mieszac mapami silnika nie patrzac na to co wypluje hamownia... Kto mi zagwarantuje ze podwplywem obciazenia na autobanie nie dostane notlaufu bo turbo przeladuje ?

no chyba ze ktos potrafi rewelacyjnie czytac logi i je rozumie ale do tego tez potrzebne jest olbrzymie doswiadczenie poparte testami na hamowni.

Edytowane przez mmcv
Opublikowano
Patrząc na to ile nagród zebrał Jetronik i na to jaką ma opinię to wg mnie są bardzo doświadczeni w tym co robią! Bardziej niż ECU lecz cena jest wyższa i ciężko trafić na grupowe bo ich poprostu nie robią. Każde auto indywidualnie
Opublikowano
Patrząc na to ile nagród zebrał Jetronik i na to jaką ma opinię to wg mnie są bardzo doświadczeni w tym co robią! Bardziej niż ECU lecz cena jest wyższa i ciężko trafić na grupowe bo ich poprostu nie robią. Każde auto indywidualnie

ja nie pisalem o Jetroniku ... :roll: .

Jetronik to firma a nie mietek co nie ma pojecia co robi albo cos wie ale dokonca to nie wie :D

Opublikowano

Z powyższych wypowiedzi zgodzę się na pewno z jednym, najpierw trzeba dobrze sprawdzić auto, jego kondycję i sprawność. Sprawdzić auto na hamowni najlepiej stacjonarnej a nie drogowej i dopiero podjąć się podnoszenia mocy na sofcie który jest z danego auta.

Dodatkowo można zrobić przed podniesieniem mocy upgrade oprogramowania sterownika do najnowszej fabrycznej wersji.

Opublikowano

Co to sprawdzenia stanu technicznego jak najbardziej sie zgadzam :cool2: , ale to robi kazdy profesjonalny tuner i jak cos jest nie tak to odsyla Cie do domu zebys przyjechal ze sprawna "seria" , chyba ze sam wie co nie tak i podejmuje sie naprawy :cool2: takim tez chwala... :mrgreen:

ktos kiedys pisal taka zlota mysl :"Chipować może każdy ... lecz nie każdy powinien ..." , gdzies to kiedys przeczytalem i bardzo mi sie spodobalo :mrgreen: , mam nadzieje ze co niektorzy wezma sobie to pod rozwage