Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z navi w moim e39. Bawiłem się z wgrywaniem nowego softu itp. wszystko było ok tylko nie chciał mi podmienić języka na ojczysty. Nagrałem sofcik od "Mr.lova" z chomika i zacząłem wgrywać. Na monitorku ukazał sie komunikat że płyta właśnie startuje i czekam, natomiast z tyłu w bagażniku zauważyłem że czerwona lampa POWER zaczyna migać i zgasła. czekałem tak 30min i nic sie nie stało.... Zmieniło mi wyświetlacz na taki brzydki jasno niebieski i zniknęła mi opcja nawigacyjna. teraz lampka POWER się juz w ogolę nie chce zapalić a wiem że powinna być cały czas zapalona. Płytkę bierze słychac jak w środku szoruje i nic sie nie dzieje. Płytkę oczywiście wgrywałem zgodnie z procedurą, na dobrej płycie, wszystko ok. Moje pytanie do was, czy to możliwe że czytnik wysiadł i co mogę teraz zrobić ? Mieszkam w okolicy Bydgoszczy - Toruń - Inowrocław. może znacie jakiegoś dobrego majsterka od takich spraw, a może ktoś miał już też taki problem i dał sobie z nim rade. Proszę o pomoc. pozdr
Opublikowano
przede wszystkim trzeba wyciągnąć płytę, przyciskaj EJECT na rózne kombinacje lub restartuj przez odłączenie przewodów od czytnika, u mnie przy takich kombinacjach zawsze za którymś razem płytę oddawało. Mi w MK3 nie udało się podmienić języka, po restarcie navi i wyjęciu płyty musiałem na nowo wgrać nowszy soft...
Opublikowano
Miałem identyczny problem gdy próbowałem wgrać pl do mk3. By wyjąć płytę wyczytałem to na forum trzeba zamknąć samochód odczekać ok 5m. Otwierałem tylko bagażnik samochód był zamknięty, trzymasz przycisk eject ok 1m i szybkie puszczenie i ponownie naciskasz czasami parokrotnie i płytę wypluło. Nagrywasz soft naprawczy v17 i wgrywasz. Później już wyższe softy. Ja dałem sobie spokój z pl.Wyczytałem że trzeba podmienić pliki z pl do jakiegoś katalogu z którego twój czytnik czyta. Dlatego ci się zwiesiła. A gdy puścisz soft 17 to w menu navi ci się pojawi. Powodzenia
Opublikowano
wgrałem normalnie soft do MK3, a płyte mi oddało chodzi teraz o to że nie chce wystartować juz mi żadnej innej płytki. co mam teraz zrobić ? jak ożywić te czerwone oczko POWER i co zrobić zeby mi zassało płytke ?? PS. płyte mi oddało normalnie, wkładam a ona nie startuje. możliwe ze wysiadło te całe navi ?
Opublikowano
a czy przy wgrywaniu softu miales zamkniete wszystkie dzrzwi???

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
nie, robiłem zgodnie z poleceniami. otwarte drzwi i bagażnik, auto na zapłonie ale nie odpalone. Procedura byla ok. tylko przy pewnym razie tak właśnie wyszło. . . .
Opublikowano
witam problem rozwiązany, włożyłem płytkę z softem co zmienia D na PL i przycisk POWER ożył i wszystko sie ładnie wgrało. Faktem jest że PL nie ma, ale za to sofcik sie wgrał i już nic nie grzebie. Bałem sie że juz sie czytnik podygał. Dziękuje wam za pomoc. ! pozdrawiam serdecznie !
Opublikowano
z tego co ja wiem to softa sie wgrywa tylko przy zamknietych drzwiach bynajmniej u mnie tak idzie.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i