Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam duży problem przy prędkości ok 100km/h trzęsie mi się kierownica. Wymieniałem trzy razy felgi i opony oraz większość części zawieszenia i nie ma poprawy. Tydzień temu ustawiałem zbieżność po wymianie końcówek drążków i zrobiłem renowacje wału dalej to samo :( Jeden z mechaników powiedział że to morze być maglownica więc ją terz wymieniłem ------ BEZ ZMIAN

Pomocy nie wiem co robić!!!!!!!! :mad2:

Opublikowano
ja borykam sie z tym samym problemem w bmw kolegi , u mnie było to samo ale po wymianie tulei wahacza jest ok,,, a u niego nie mozna zlokalizowac przyczyny,,,, sprawdz jeszcze czy ktorys zaciski hamulca, a wahacze lub tuleje wymieniałes?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam mam ten sam problem. Znajomy powiedzial ze na 99% to przez zwichrowane tarcze. U mnie faktycznie sa powykrecane. Jeszcze nie wymienialem bo koszt troszke duzy. A taniego zamiennika nie poleca bo zrobi sie to samo.
Opublikowano
nie koniecznie przez tarcz ale jesli masz w marnym stanie to mozliwe , kolega ma nowe tarcze i to dosyc dobrej firmy zimerman i dalej to samo :(((
Opublikowano
Zimmerman ma akurat to do siebie że lubi się pogiąć, szczególnie jak się jeździ ostrzej. Przetestowalem na własnej skórze 2 komplety przodu zajechałem w około 5000km. Teraz założyłem Brembo i od 20k km cisza i spokój.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Nie mowie ze u wszystkich na 100% beda winne tarcze. Znajomy mi tak doradzil bo kiedys przyjechala do niego siodemeczka z calą nowa zawiecha wymienil tarcze i na jakis czas problem sie rozwiazal. Drogi ziomek z motoryzacyjnego powiedzial ze jedynie poleca brembo. Zamienniki sie nadaja do taczki a orginal tez moze z czasem sie skrzywic. U mnie wczesniej bardzo lekko przy 110 km/h. Dwa razy pojechalem na myjnie tarcze rozgrzane az parowalo jak polali woda. I teraz od 100 do 110 to normalnie masakra. Trzesie jakbym strzelal z ruskiej pepeszy a nie trzymal kiere.
Opublikowano

hej witam u mnie przy 80 masakra wymieniłem koła z 16 na 18

na 16 było wszystko ok

prawdopodobnie opona

Opublikowano
może dystanse do kół-u kolegi jak 18 założył takie same objawy -bez dystansów nie da rady