Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Widzę że wiele osób ma tu gigantyczną wiedzę w dziedzinie telefonów w bmw więc z góry będę wdzięczny za pomoc.

W zakupionym BMW E46 mam takie cacka:

S249A MULTI-FUNCTION FOR STERING WHEEL

S601A TV FUNCTION

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL

S623A COMPL PREP. BMW CELLULAR PHONE (MOTOROLA)

Niestety brak jest Bluetooth a ze starą motorolą biegać nie za szczególnie mi się podoba ;)

Wyjąłem cały zestaw po motoroli z tunelu środkowego i zamiast tego kupiłem rynienkę na telefon (podobno do bluetooth). Jest na niej przycisk gościa przy mikrofoniku, identyczny jak na kierownicy.

Podpiąłem pod wiązkę kabli i... nic nie działa. Można dowolną ilość razy bawić się przełącznikami i menu a telefonu nawet nie ma zamiaru szukać.

Dodam jeszcze że w bagażniku zlokalizowałem coś z numerem 84 21 6 907 520 (Dual band cable compensator).

Nic z napisem Bluetooth nie znalazłem.

Czy powinienem jeszcze dokupić jakiś moduł i czy będzie pasował pod kable od motoroli?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Też mnie to ciekawiło swojego czasu, ale odpuściłem sobie. Choć chętnie bym zastąpił prehistoryczną nokię zestawem BT
Opublikowano
Aby mieć system BT w swoim autku musisz mieć moduł ULF czyli moduł od BT. Normalnie znajduje się on w bagażniku nad lewym nadkolem. Jeśli go nie masz to znaczy ze nie masz BT i żadne plastiki w konsoli środkowej go nie uaktywnią. Sprawdź czy masz wiązki bo jak masz wiązki to kupujesz ULF podłączasz, kodujesz S644A PREP. FOR. MOB. PH. BLUET. INTERF. Instalacja telefonu komórkowego z Bluetooth i powinno wszystko działać.