Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z gory uprzedzam ze pytanie bardzo glupie, wszystko mi sie pomieszalo (BMW mam od 3 dni) i juz sam nie wiem - mam przycisk I, 0, II jak przeacze na I to swieci sie zielona dioda a jak II to czerwona - ktory wskazuje ze wlaczylem instalacje gazaowa ? :) albo jeszcze lepiej dla mnie - ktory kolor diody oznacza ze ja wlaczylem ? (mam nadzieje ze we wszystkich jest tak samo)

pytanie moze glupie ale wczesniej mialem Honde Civic i tam po przelaczeniu od razu czulem ze jade na gazie - pierwsze kilka sekund silnik byl "stlumiony" - w BMW nie czuje zadnej roznicy przy przelaczaniu i zupelnie nie wiem kiedy jade na gazie a kiedy nie :)

Opublikowano

W mojej instalacji jest tak:

1. położenie środkowe (0) - auto zapala na benzynie (świeci na czerwono) a po przekroczeniu określonych obrotów przełącza sie na gaz (kolor zmienia się na zielony),

2. położenie skrajne lewe - dioda na stałe czerwona - tylko benzyna,

3. położenie skrajne prawe - dioda na stałe zielona - tylko gaz.

Opublikowano

instalacja BRC

I - Pb

O - LPG

II - Pb - po osiągnięciu odpowiednich obrotów (można to ustawić według własnego gustu) LPG.

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

a ja mam tylko na Gaz i tylko na benzyne podobno jest regulacja gdzieś że jak mam na gazie odpala automatycznie na benzynie i przełącza po przekroczeniu obrotów ... czy ktoś może mi powiedzieć gdzie taka regulacja moze byc w przełaczniku nie ma? a w golfie miałem w przełączniku... nie wygodnie mi tak ciągle przełącząc benzyna gaz ustawił bym sobie na 5000 obr i wtedy bym pedałem gazu przełączał na gaz :)

mam przełącznik 2 stopniowy ale w środku brak trymera ...

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5