Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Od dzisiaj jestem posiadaczem autka - E36 320i z 95r., jak i nowym użytkownikiem forum. Oczywiście witam wszystkich użytkowników.

Problem polega na tym, że po zamknięciu auta (wszystko wyłączone), po pewnym czasie włącza się samo radio. Radio mam nieoryginalne, podłączone "bezpośrednio" kablami (brak kostki ISO). Wcześniejszy właściciel podpiął radio tak, że włączyć można je bez zapłonu. Spotkał się ktoś z takim problemem? Z obawy przed rozładowanym akumulatorem, wyciągnąłem bezpiecznik 9. Niestety nie mam innego radia, żeby sprawdzić czy wina leży po jego stronie.

Drugim zaobserwowanym problemem jest dziwne trzeszczenie, wydobywające się z okolic panela klimatyzacji. Dźwięk porównywalny do odgłosu zwarcia przewodów. Nie mam na myśli tego "buczenia", które po pewnym czasie od zgaszenia auta się wyłącza. To coś poważnego?

Z góry dziękuję za pomoc,

pozdrawiam.

Edytowane przez cinekpsk
Opublikowano
Odnośnie pierwszego problemu związanego z radiem to sądzę,że wina leży po stronie radia na Twoim miejscu podpiąłbym aby włączało się owe radio po przekręceniu kluczyka w 1-szą pozycję stacyjki

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Spróbuje na dniach kupić nowe radio i zobaczę czy pomoże.

Zaobserwowałem też, że coś dzieje się ze stacyjką... jak wkładam kluczyk to się kręci w koło, a dopiero jak docisnę łapie i odpala. Ten typ tak ma, czy trzeba już rozglądać się za nową? :wink: Może przez to uruchamia się radio?