Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, poszukuje BMW 36 318IS w benzynie i zamierzam odrazu założyć gaz. Moje pytanie jest takie jak sprawuje się ten silnik w sekwencji i jaki był by koszt instalacji i jaka była by najlepsza firma ? Z jakim silnikiem byście doradzili kupić BMW ? Edytowane przez Maniak165
Opublikowano
Tylko sekwencja,koszt 2-3 tysie zelezne od urzytych podzespołow i Twoich oczekiwań(np wlew pod klapką). Jedź do dobrego gaziarza,ja mam 1.8i w sekwencji od prawie 3 lat ,po przeliczeniu ,gaz po 4 miesiącach od założenia mi sie zwrócił.
Opublikowano
Awarii zero,wiadomo,swiece ,przewody WN ,ale to normalną eksploatacja.Spalanie trasa ok duchy,w mieście nie sprawdzalem,ala 12 napewno,ale wraz jest to koszt o połowę mniejszym jak pb.
Opublikowano
Dwa lata temu dałem 2600zł wlew pod klapką i pełne BRC . Montuj u dobrego gaziarza i nie oszczędzaj kasy na podzespoły. Omijaj BRC LIGHT ! Zrobiłem 50tyś km zero problemu jedyne co to raz w roku przegląd za 100zł z wymianą filtrów .
Opublikowano
Jak wszystko ci dobrze zrobią to jest ok. jak namieszają to będą problemy .U mnie wszystkie przewody idą w peszlach takich rurach ochronnych .
Opublikowano
A powiedz mi czy psuje się elektryka ?

Piszesz tak jak kumpel mi mówił,zobaczysz jak sekwencję zalozysz to zaraz Komp padnie,elektryka się popie....,a teraz gały wywala że smiga.Jak zalozysz u kogos kto się zna na gazowaniu aut to bedzie ok.

Opublikowano
Tak na szybko . Centralka lpg wpięta jest miedzy sterownik samochodu a wtryski pb . Sterownik auta ustala czas wtrysku na podstawie wszystkich czujników i otwiera wtryski pb w odpowiednim czasie . Centralka lpg wyłącza wtryski pb i otwiera wtryski lpg . Pamiętaj jedynie , że wężyki od wtrysków lpg mają być jak najkrótsze.
Opublikowano
Decyzja należy do ciebie ja osobiście wolałbym kupić bez gazu i założyć samemu , przynajmniej wiem co mam . Pamiętaj , że silnik musi być w bardzo dobrej kondycji żeby dobrze jeździł na lpg. Zawsze mówią chcesz się przekonać o kondycji silnika załóż lpg :D
Opublikowano
A czy ten silnik w porównaniu z innym pod względem dynamiki i bezawaryjności jest najlepszym wyborem ? bo z tego co się dowiedziałem to niby 318is jest lepszy niż 320 ? Z jakim silnikiem byście doradzili kupić BMW ?