Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy, zauwazyłem ze gdy jadę puszcze gaz i samochód schodzi z obrotów to tak przy 1800 zaczyna dziwnie drgać(ok 80km/h na 4 i 60km/h na trójce), coś podobnego do tych drgań przy ruszaniu(które swoją drogą już od dłuższego czasu nie występują).Pedał sprzęgła nie wibruje.

zauważyłem również ledwo słyszalne hałasy w okolicach skrzyni , gdy na postoju dodam gazu i puszcze pedał to gdy dochodzi do 1000obr. obrotów jest klekotanie, zauważyłem również że gdy wcisnę pedał sprzęgła to klekotania nie ma.

czy te drgania mogą mieć coś wspólnego z chałasem ze sprzęgła, czy to oddzielne sprawy. Czy to dwumas , czy tylko sprzęgło? albo poduszki i sprzęgło....

Opublikowano
nie chce martwić ale wszelkie różnice w pracy silnika przy wcisniętym sprzęgle i bez wskazują na dwumas. Moze jednak tylko poduszki skrzyni i silnika no ale objawy chyba jednak wskazuja na większy wydatek. Do tego piszesz że miałes wibracje przy ruszaniu (i już nie masz) to pewnie i sprzegło nie ma się najlepiej.
szukam
  • 5 miesięcy temu...