Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich! Wiem że takich tematów na forum pojawia się od groma wiele z nich przeczytałem ale potrzebuję że tak powiem spersonalizowanej pomocy. Tak więc zawsze podobały mi się BMW E30 318 , 320 , 325 . Nie długo zdam prawo jazdy więc planowałem kupić sobie któreś z tych pięknych aut ale mam problem-jestem kompletnym zerem jeżeli chodzi o wiedzę samochodową , wiem naprawdę niewiele a nie chcę kupić złomu. Dysponuję budżetem około 10 tysięcy złotych. Jest jeszcze problem nakłonienia ojca który odnosi się sceptycznie do kupna kilkunastoletniego auta i chce kupić golfa. Jakich argumentów użyć by go przekonać? W czym e30 będzie lepsze? Czy koszty eksploatacji przy kupnie bmw za około 10k będą wysokie? Jak wygląda sprawa części zamiennych? Podobno można dostać je na stronie producenta? Czy bmw nadaje się dla początkującego , rozważnego kierowcy? Od razu zaznaczam że nie zależy mi na jakiejś monstrualnej mocy , chciałbym żeby był to cabriolet i bardzo dobrym stanie wizualnym i technicznym. Chce wiedzieć czy w tej cenie coś znajdę. Pozdrawiam i z góry przepraszam za moją ignorancję w temacie tego pięknego auta!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poczytaj INTERIA.PL, na temt wypadków młodych. W większości jest to właśnie młody początkujący kierowca, który przecenił umiejętności i poleciał....

Słuchaj taty, kup se jakiegoś golfa, pojeździł kilka latek, by nabrać wprawy w jeźdzenie jako takie. A potem kupuj coś RWD.

Jeśli chodzi o same koszty, to nie ma tragedi o ile nie trafisz szrota. Ale i tak nie ma tragedi. da sie utrzymać bez odciągania od gęby.

PZDR>

Opublikowano

Kup sobie Golfa bo znając życie, prędzej czy później i tak skończy się popisówą przed kolegami i będziesz próbował driftować tak jak ludziki na jutube.(nie próbuj zaprzeczać)

Golfa przynajmniej nie będzie szkoda owiniesz wokół drzewa/latarni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.