Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak Kolega TC pisał - 0,5l/100km mniej to już jest sporo oszczędności, oczywiście nie uwzględniając eco drivingu bo przecież można to połączyć. A dodatkowo wydaje mi się, że kultura pracy silnika też będzie na plus..

...i jeździc jak emeryt 80km/h i się cieszyc że mam BMW z 2003roku, które ma 80KM i robię średnią w trasie 4,2 :mad2: to ja już wolę swoje 136KM i przy 80km/h średnią w trasie 4,5, z możliwością w miare sprawnego przyspieszenia, a jak mi się zachce to wcisnąc pedał gazu i poleciec 200km/h ze średnią 12l/100km, a co

Nie zrozumiałeś kilku rzeczy :duh: Po pierwsze, podjąłem już decyzję odnośnie wsadzenia kompletnego motoru 150-konnego do 318d. Po drugie przy modyfikacji na eco podejrzewam, że przybędzie dodatkowo w okolicy 10KM. Po trzecie i najważniejsze nikt nie będzie jeździł 80km/h na pustej drodze. Równie dobrze można lecieć 150km/h i zaoszczędzić trochę ropy zmieniając program w stosunku do tego co było wcześniej. Jeżdżę bardzo dużo więc mieć np. 1000zł w kieszeni rocznie...