Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

po zakupie e46 320d Touring mam problem z tylną wycieraczką,mianowicie wszystko działa,spryskiwacz koło które ma ruszać wycieraczką również,problem polega na tym iż bolec wystający z szyby jest za krótki i nie wchodzi w tą dziurę w kole(w klapie)Czy wycieraczka powinna chodzić luźno?trochę ją przeczyściłem ale nie wiem ogólnie jak wyjąć z szyby ten mechanizm,czy po odkręceniu tej dużej nakrętki i zdjęciu wycieraczki powinienem pukać delikatnie w ten bolec żeby go wyjąć i doczyścic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wystarczyło zadać sobie trochę trudu i poszukać:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=181364

W instrukcji pokazałem sposób na wyjęcie mechanizmu bez tradycyjnego uderzania w bolec.

Jeśli dobrze pamiętam, to dużej nakrętki nie muszisz odkręcać, jak u mnie w instrukcji.

A wycieraczka ma chodzić luźno po otwarciu szyby. Przy zamkniętej szybie jest zblokowana.

Opublikowano
Wystarczyło zadać sobie trochę trudu i poszukać:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=181364

W instrukcji pokazałem sposób na wyjęcie mechanizmu bez tradycyjnego uderzania w bolec.

Jeśli dobrze pamiętam, to dużej nakrętki nie muszisz odkręcać, jak u mnie w instrukcji.

A wycieraczka ma chodzić luźno po otwarciu szyby. Przy zamkniętej szybie jest zblokowana.

Dzięki wielkie znalazłem instrukcję wcześniej,problem mam natomiast również z tym że ten bolec który wchodzi do klapy jest za krótki bo wycieraczke wyczyściłęm nasmarowałęm i super tylko problem tego bolca :-/

Opublikowano

Problem rozwiązany,ten bolec co powinien chodzić na sprężynce był tak zapieczony że masakra,poleżał pare dni w krecie potem w wd40,kilka stuknięć młotkiem i się wysunął.

Temat do zamknięcia.