Skocz do zawartości

e60 520d ciagle wyrzuca spalona tylnia zarowke. o co kaman ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. potrzebuje pomocy w odnosnie oswietlenia. niemoglem znalezc nic z podobnym problemem na tym forum, ale jednak jak odgrzewam kotleta to sorki.

a wiec, wreszcie stalem sie wlascicielem wymarzonego modelu e60 z 06 roku z dwulitrowym dizelkiem. gdy kupowalem auto pare dni temu pokazywalo na desce i idrive blad tylniej lewej postojowki ( ktora w rzeczywistosci dzialala, wszyskie 3 zarowki swiecily jak powinny ) i blad lampy cofania z prawej strony. kupilem zarowki, zmienilem ta od cofania, dziala ok i znikl komunikat, to wiec zabralem sie za lewa postojowke, wymienilem 2 z 3 zarowek majac nadzieje ze ktoras juz byla blisko konca ale niestety komunikat dalej wyskakiwal. zaczalem przekladac zarowki z prawej lamy to lewej i nic, przepialem na chwile cala prawa lampe do lewej strony,a ta z lewej do prawej lecz ciagle wyskakuje blad zarowki po lewej stronie. stwiedzilem ze moze te zarowki ktore kupilem to mzoe jakas lipa i dzis zakupilem w servisie bmw oryginalne do cofania i postojowek, takze teraz wszystkie sa oryginal bmw i dalej lipa. ciagle wyrzuca lewa strone. jedyne co zauwazylem to ze na kablach idacych do lamp, byly wlasciciel auta zamiast odblaskow w zderzaku zamontowal sobie takie z LEDami i podpial je to tych wlasnie kabli uwyzajac plastikowych zlaczek ktore wrzynaja sie w kable przecinajac otuline i lapia styk z kabelkiem,noi w lewej lampie przy jednym kablu zlaczka przeciela jeden lub dwa druciki w kablu.

Pozatym jesli z trefnej lewej lampy wyjme na chwile srodkowa zarowke z tych 3 ktore swieca gdy sie wlaczy swiatla, to na I drivie wyrzuca mi drugi taki sam blad tzn : Rear left light failure. jak wloze ja spowrotem to zostaje jeden.

noi sam niewiem co juz robic, przeczesuje wszystkie fora gdzie tylko jest temat swiatel noi nic niemoge znalezc, gdzies ktos wspomnial o module swiatel ze moga padac,ale to zazwyczaj inaczej sie objawia.

Moze ktos ma jakies pojecie na ten temat, albo ktos cos podobnego przerabial, bede wdzieczny za pomoc ?

A czy jest mozliwe ze auto jakims cudem zapamietalo ten blad i trzeba na kompa zeby to sprobowac usunac ?

Mieszkam w Uk i niechcialbym z tym jechac do serwisu, bo za samo podpiecie i zdiagnozowanie mi dzisiaj powiedzieli £110. a za 4 zarowki zaplacilem £20.

sory za takie rozpisanie sie,ale chcialem dokladnie wyjasnic temat. dzieki i czekam na jakies pomysly :?: :) pozdrawiam

Opublikowano
no ciul go wie, wszytkie swiaca jak powinny. ale te ledy ze zderzaka sa zdemontowane. jedynie pozostaly nadciecia na kablach. tylko przy kazdym odpaleniu auta wyskakuje. kumpel probowal podlaczyc sie wczoraj impa ale cos mu po niemiecku tylko wyskakiwalo,a dzisiaj kupil autocom-a ale niemoze wogule sie polaczyc z beema. to mozna tak se normalnie wylaczyc takie ostrzezenie ?
Opublikowano

spox dzieki. pomecze go zeby cos tam sie postraral podlubac,jakby sie udalo dam znac. Dzieki.

jesli ktos ma inne pomysly na to, to inne podpowiedzi mile widziane.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam,podepne sie pod temat,gdyz mam podobny problem,a mianowicie krzyczy o spalona zarowke wstecznego,wymieniam i krzyczy o spalona postojowke przednia,sprawdzilem przod wszystko swieci,a za chwile znowu krzyczy o spalona wstecznego,wiec zajrzalem a tam zaroweczka jak by mlekiem zalana i nie swieci oczywiescie:),tez nie wiem co sie dzieje,,,