Skocz do zawartości

zwoj cienkiego drutu na stacyjce do czego jest????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wie ktos moze do czego to sluzy cieiutki drucik w czarnej obudowie zaraz w miejscu gdzie sie wklada klucz polaczony DWOMA ZIELONYMI KABELKAMI)jaka jest zasada dzialania bo zlodzieje mi to rozwalili i mam z tym problem
Opublikowano
wielkie dzieki za odpowiedz. wiec teraz tak. Probowano mi ukrasc samochod i odcieto kable podlaczone do tej petli(indukcyjnej)> Niestety te petla sie rozsypala i w jednym miejscu rozerwali ten drucik miedziany. polaczylem go recznie(splotlem) i podlaczylem do kabelkow powiedzmy zasilajacych. Jednak gdy probuje odpalic samochod jest cisza nic rozrusznik sie nie kreci. Wiec moje pytanie jest nastepujace. Czy tak mozna. Czy moze jak wezme z innego samochodu sama petle to bedzie wspolpracowac z moim kluczykiem i cala reszta. Ewentualnie jak odlaczyc immobilaiser zeby nie blokowal. Zrobic tak zeby go nie bylo
Opublikowano

Witam

Niestety na to pytanie juz Tobie nieodpowiem, wydaje mi sie ze powinienes sie przejsc do zakladu gdzie naprawiaja stacyjki i dorabiaja kluczyki tam napewno beda znac odpowiedz.

Pozdrawiam i wspolczuje

Opublikowano
Masz uszkodzoną antene od immobilajzera.Samo skręcenie kabli ze sobą może nic nie dać .Spróbuj delikatnie nadpalić zapalniczką końcówki miedzianych drucików i dopiero wtedy jest skręć ze sobą ,a jeśli masz możliwośc to je zlutuj ze sobą.
Opublikowano
mialem juz podobny problem tylko u mnie sie poprostu posypala stacyjka jak ja rozebralem to tez to przerwalem ale wstawilem od takiej samej i funkcjonuje tylko nie wiem jak to wyglada z liczba uzwojen bo mozna trafic na taka co ma mnie lub wiecej niz twoja ale mozna sprobowac. mi sie udalo :dance:
Opublikowano
wiec wg mnie to jest tak: immobilizer masz zaszyty w kluczyku. po wlozeniu do stacyjki jest on zczytywany indukcyjnie przez ta wlasnie petle a sygnal jest przekazywany dalej do elektorniki auta (komputera). ten pierscien dookoła stacyjki jest wiec tylko prostym "odbiornikiem" i drugi taki-sprawny przelozony z inej stacyjki powienien dzialac, co zreszta potwierdzaja powyzsze posty

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]