Skocz do zawartości

Bmw E60 535d Przy przyspieszaniu szrpniecie i gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno kupiłem bmw 535d z 2007r (po lifcie) mój problem polega na tym że przy np: wyprzedzaniu i dodaniu gazu auto potrafi szarpnąć, niestety po krótkim czasie problem się chyba pogłębił i przy przyspieszaniu auto zaszarpie i silnik gaśnie zero reakcji na gaz, później da sie odpalić trzeba tylko wyjąć i włożyć kluczyk( jeżeli sie tego nie zrobi i wciśnie sie przycisk start silnik tylko kręci i nie pali) dodam że auto stało ok 3lata bez jazdy. Dzisiaj byłem podłączyć ją do komputera, po skasowaniu błedów przejażdżka aż do ponownego szarpnięcia nie trzeba było czekać na to szybko gaz do dechy i przy ok 140km auto zaszarpało i zgasło potem ponowne podpięcie pod kompa i jest błąd (dokładnie nie pamiętam ja to było) ale było coś o złączu wtrysków. Jeżeli ktoś wiedział by o co chodzi był bym wdzięczny za pomoc, możliwe że niedługo wybiorę sie do serwisu może tam coś poradzą, dodam że auto ma na liczniku 46tyś przebiegu, raczej oryginalny.

Opublikowano (edytowane)
kolego, wymieniałeś filtry i oleje w aucie, sprawdz stan swiec, oczysc i zrob korekty wtrysków. Edytowane przez brokat_
brokat_
Opublikowano

Tak myśle,ze jak samochód długo stał,to wypadało by najpierw wymienić filtr paliwa,następnie przeczyscic kostki od wtryskiwaczy (może są zasniedziale),zapuscic jakimś preparatem...

Oczywiście po tak długim postoju pierwsza rzeczą jak już wspomniano jest wymiana oleju.

Może poprostu w układzie wtryskowym nagromadzil się brud przez te lata jak samochód stal...

Opublikowano

Witam

Auto było u mechanika, wyczyszczone były wtyczki wtrysków, auto nadal jedzie i nagle silnik wyłącza się. Na poniedziałek jestem umówiony już na konkretne przejrzenie auta , i mam nadzieję że problem się rozwiąże. Jak by ktoś jeszcze wiedział coś na ten temat był bym wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

Opublikowano

Jestem ciekawy czy rozwiązałeś ten problem i co było przyczyną?

Mam dokładnie ten sam objaw ale w E70 i 3.0d ale auto było w ciągłej eksploatacji .

Opublikowano
Panowie ja wiem co jest...

To Diesel BMW :mrgreen:

Haha masz rację to diesel BMW :) - przecież one tak się sypią :p to nie to co benzyniaki

brokat_
Opublikowano

Witam

Problem, chyba rozwiązany bo jak na razie jest ok, przyczyną były wtryski. Zostały wymienione i auto śmiga i nic mu nie dolega. Mam nadzieję że to było to i problem został rozwiązany.

Opublikowano
Założone są używane bo akurat mechanik który robił auto miał takie, nawet nie poinformował mnie że są używane, dopiero jak przyjechałem po odbiór auta, ale ważne, że działają