Skocz do zawartości

525d sztanga gruszki od turbiny jak wyregulować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam chce na nowo wyregulować sztange gruszki niewiem jak za bardzo się do tego zabrać i co jest potrzebne odrazu mówię komputera nie mam chciałbym to zrobić na oko bo jak zauważyłem turbina mi nie wstaje od 1600obr tylko od 2100 obr w którym miejscu jest tam regulacja i jak się do niej dostać? Edytowane przez nobeli
Opublikowano
Bez koma nawet się za to nie zabiera, na oko to sobie możesz wycieraczki ustawić. Po pierwsze skąd wiesz czy ci wskaźnik obrotów nie przekłamuje i ze turbo ci źle wstaje. Dodatkowo to może być problem przepływomierz, elektrozaworu czy tez przewodów podciśnieniowych a nie turbiny. Najpierw zdiagnozował bym auto porządnie a dopiero na końcu zabrał się za regulację gruchy.
Opublikowano
przewody podciśnieniowe nowe elektrozawor wyczyszczony chodźi mi o filterek no fakt zostaje przepływka tylko ją nie mam ani kompa ani nikogo w okolicach z inpa kurde a na darmo kupować przepływkę to bezsens dodam jeszcze jak dodam gazu na maksa auto musi troszkę pomyśleć zanim dostanie mocy tak 2-3 sekundy kiedyś tak nie było może to była sekunda albo i nawet nie
Opublikowano

Wyczyść EGR i sprawdź odmę.

Najpierw diagnostyka a potem robota, jak przestawisz gruszkę w ciemno to potem może ci nie jechać szybciej niż 160 km/h albo będzie wchodzić w tryb awaryjny i wyłączać turbinę, a w czasie jazdy i wyprzedzaniu to bardzo niebezpieczne.

Opublikowano
ęgr też wyczyściłem :) odme? Chodźi o filtr? Tylko gdzie się to znajduje? Wiem że to od oleju ale gdzie?
Opublikowano

Przy filtrze powietrza z prawej strony, poszukaj na forum jest dużo o tym i zdjęcia są.

U ciebie przydała by się diagnostyka dynamiczna i sprawdzenie parametrów w różnych przedziałach obrotów aż do odcięcia.

Opublikowano
odme? Chodźi o filtr? Tylko gdzie się to znajduje? Wiem że to od oleju ale gdzie?

Element 11, 12, 15 :

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL91&mospid=47540&btnr=11_2316&hg=11&fg=15

Jak zdemontujesz górną osłonę/wygłuszenie silnika to ją będziesz widział jak na dłoni. Mocowana kilka śrub (nie pamiętam już tylko czy torx, czy imbus).

Pzdr.