Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zgodnie z rozkodowanym VINem moje e30 wyposażone jest w centralny zamek z autoalarmem. Na chwilę obecną nie działa ani centralny zamek, ani autoalarm, nawet wkładki są różne. Chciałem w pierwszej kolejności zamontować wkładki ujednolicone a tu pojawia się problem. Oferowane są wkładki do aut z centralnym zamkiem i bez. Jak to rozpoznać i na co zwrócić uwagę przy ew. naprawie centralnego?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

przerabiałem kiedyś ten temat... chciałem mieć ori centralny --- naprawa centralki w e30 wiąże się z rozebraniem drzwi maskownic po prawej i lewej lutowania miliona kabli (między słupkiem a drzwiami bo wtyczki pewnie już nie wyciągniesz) i naprawdę nigdy się już tego nie podejmę. Jednak działa mi ten c.z. :D w e30 jest coś takiego jak rygiel w drzwiach i jak kiedyś polało to wszedłem do auta dopiero po kilku dniach ...heh

Jeżeli jednak chcesz się tego podjąć to najpierw sprawdź to czego pewnie brakuje ...sterownik c.z. , powinien być za lewym przednim głośnikiem przykręcony dwoma śrubami .

Jak jest to masz tutaj link i powodzenia http://www.armchair.mb.ca/~dave/BMW/e30/

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • 8 lat później...
Opublikowano
Witam, posiadam bmw e30- sedan w ktorej koncze kapitalny remont blacharski jak i silnika. Chciałbym w niej zamontowac w niej centralny zamek (alarm). Wczesniej w tej wersji tego nie było. Pytanie moje brzmi czy siłowniki muszą być oryginalne ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, posiadam bmw e30- sedan w ktorej koncze kapitalny remont blacharski jak i silnika. Chciałbym w niej zamontowac w niej centralny zamek (alarm). Wczesniej w tej wersji tego nie było. Pytanie moje brzmi czy siłowniki muszą być oryginalne ?

Dzień dobry, jeśli wszystko dobrze pamiętam - nie!

• 1 rok później...
Opublikowano
witaj a czy jesli moja centralka jest spalona ? sa jakies zamienniki fabrycznie auto posiada z vinu central z autoalarmem choc nie wiele z tego chyba zostalo