Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno kupiłem bmw e46 z jednym kluczykiem i po prostu dla bezpieczeństwa samochodu chciał bym zrobić tak żeby pozostałe kluczyki nie działały, oczywiście wiem że później będę musiał zakodować ten kluczyk co mam. Proszę was o jakieś rady i instrukcje. Dzięki
Opublikowano
Nic nie rozumie z tego co napisałeś... masz jeden kluczyk, ale chcesz żeby inne nie działały?? jakie inne skoro masz jeden :roll: Jeżeli masz inne kluczyki to wyjmij z nich transpondery EWS i po problemie.
Opublikowano
Chodzi mi o to żeby czasem poprzedni właściciel który być może ma kluczyk do samochodu nie wsiadł i odjechał i czy da się zmienić jakoś częstotliwość centralnego zamku czy coś...
Opublikowano
Witam. Niedawno kupiłem bmw e46 z jednym kluczykiem i po prostu dla bezpieczeństwa samochodu chciał bym zrobić tak żeby pozostałe kluczyki nie działały, oczywiście wiem że później będę musiał zakodować ten kluczyk co mam. Proszę was o jakieś rady i instrukcje. Dzięki

koledze chodziło np ma 2 klucze, zagubi jeden z nich, pozostaje mu jeden i chce zrobić tak żeby tylko ten który mu pozostał działał

doskonale rozumiem obawy że ktoś może je mieć i odjechać

słyszałem ze czarują coś przy lusterku, kodują itd ( tzn niby samemu można )

ale wiem że warsztaty biorą skasowanie zagubionych, nieotrzymanych pozostałych kluczyków 100-150zł

kodując tylko te które się ma, najlepiej dokup 2gi klucz i wtedy zakoduj

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledze chodzi o to, że jak kupował auto dostał jeden kluczyk ,a drugi mógł zatrzymać sobie koleś od którego go kupił i potrostu wsiąść i sobie odjechać legalnie jak swoim :oops:
Opublikowano
koledze chodzi o to, że jak kupował auto dostał jeden kluczyk ,a drugi mógł zatrzymać sobie koleś od którego go kupił i potrostu wsiąść i sobie odjechać legalnie jak swoim :oops:

wiadomo, też podałem inny przykład