Skocz do zawartości

BMW 525i e39 lpg automat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od początku chce zaznaczyć ze mam 16 lat ale nie o mnie mowa. Mój tato jest zainteresowany kupnem BMW 525i z gazem w automatycznej skrzynia biegów, ale niestety nie wiemy nic o tych autach wiec chciałbym się dowiedzieć pary rzeczy, ale najpierw moze wam ja opisze dokładniej. :D

Jest to 2000 rok,

silnik 2.5 z gazem (193 konie),

Skrzynia biegów jak już wspomniałem automat

ma przejechane 170.000 km i to jest pewne.

Ciemna czerwień,w środku ma drewno i białą skórę. :8)

A teraz czy we moglibyście mi coś powiedziecie coś o skrzyni automatycznej , jak jest z awaryjnością i czy warto ją brać ze względu na wiek.

z góry dzięki :cool2:

i pozdrawiam Michał.

[edit] Zapomniałem wspomnieć ze samochód jest w Anglii bo tam teraz mieszkam , wiec przebieg raczej jest prawdziwy.

jest zdjęcie

http://pictures2.autotrader.co.uk/imgser-uk/servlet/media?id=1991133981

http://pictures2.autotrader.co.uk/imgser-uk/servlet/media?id=1991133987

http://pictures2.autotrader.co.uk/imgser-uk/servlet/media?id=1991133984

http://pictures2.autotrader.co.uk/imgser-uk/servlet/media?id=1991133978

Edytowane przez mldeserte

Opublikowano

Szukaj postów na podobny temat jest na forum multum.

Masz jakieś foto?Poproś o nr Vin

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

Opublikowano

Chyba kolega zapomniał wkleić link do aukcji.

Z opisu ładnie wygląda i jest igła :mrgreen:

Opublikowano
Jest to 2000 rok,

I naprawdę wierzysz w ten przebieg? Równie dobrze fura może mieć 500.000. Bo po to się piątki kupuje. A nie po to, by stały w garażu. Oczywiście generalizuję, ale szansa na tak niski przebieg w takim aucie jest słabiuuuutka.

Opublikowano
Przebieg do sprawdzenie. Mój znajomy ma 7er z 98r i ma troszkę ponad 200tys nalatane a więc nie jest to regułą. Ale lepiej na stan licznika nie patrzeć a na stan techniczny :cool2:
Opublikowano
Nie no zawsze się jakiś znajomy czy szwagier znajdzie, co ma mikroskopijny przebieg. A lekko połowa z tych szwagrów i tak sama nie wie co ma. Sorki, nasz rynek jest zepsuty, myślenie Polaków o przebiegu również z czasów Poloneza, handlarze domyślnie kręcą liczniki dla zasady, więc w sumie trudno się dziwić. Umówmy się jednak, że auta na handel nigdy nie mają faktycznie niskich przebiegów, a jeśli mają, to tylko dlatego, że kilka lat stały na szrocie pod chmurką w postaci przypominającej sprasowany przystanek autobusowy. Ale dość już filozofii przebiegowej - temat wałkowany tysiąc razy. Niech kolega autor wrzuci foty i VIN w odpowiedni temat, to dostanie przynajmniej z grubsza opinie i wróżby.
Opublikowano

Ojciec raczej mu nie kręcił licznika :D

Chyba autor nie czyta swojego tematu

Opublikowano
  • Autor
Jest to 2000 rok,

I naprawdę wierzysz w ten przebieg? Równie dobrze fura może mieć 500.000. Bo po to się piątki kupuje. A nie po to, by stały w garażu. Oczywiście generalizuję, ale szansa na tak niski przebieg w takim aucie jest słabiuuuutka.

Mi sie wydaje ze przebieg jest prawdziwy bo auto w Anglii stoji a tam raczej jeszcze nie przekrecaja , chociarz kto to wie.

Opublikowano

O przebiegu nie ma co dyskutowac. GB to w sumie mala wyspa- nie ma gdzie krecic km takich jak po DE. Z drugiej strony odnoszac sie do naszych realiow jak ktos wstawia gaz to minimum 15 tys robi rocznie bo inaczej to slabo sie to zwraca.

Rozkoduj vin, daj wiecej fot- jak na razie auto wyglada ladnie. Foto spod maski, rantu fotela kierowcy, kiera z bliska itp to mozna bedzie wiecej powiedziec.

Ogolnie to auto nie jest szczegolnie awaryjne- gorzej jak jest zapuszczone, wtedy czesci sa drogie. Potencjalny problem mozesz miec z instalacja LPG- przynajmniej w PL realiach wieszosc to instalki ktore maja najtansze komponenty i auto nie chce jechac. Warto tez sprawdzic skrzynie biegow- trzeba miec doswiadczenie. Ja bym tez zerknal jaki kolor ma ole w skrzyni- jak widac ze przepracowany to chyba bym odpuscil. Drogi w naprawie jest zawias, reszta jak to w aucie tej klasy.

Opublikowano

Hmmm, czy dobrze rozumiem, że chcesz jeździć po Polsce autem z kierownicą po pogańskiej stronie? Czy może będziesz przekładkę robił? Czy auto wraz z Tobą i Tatą zostaje na wyspach?

Co do kręcenia liczników, autorze - to nie w Polsce się to zaczęło, bo my wtedy jeszcze byliśmy na etapie podniecania się Passtuchem kulką, ale właśnia zagramanicą. A że Polska to super podatny grunt na takie wałki, to sztukę kręcenia doprowadziliśmy do ekstremum. Ponieważ polska diaspora jest w UK mocarna, to ... sam rozumiesz ;) "gramy u siebie, Polacy gramy u siebie" :?

Opublikowano
też mnie to własnie zaciekawiło :idea: :?:

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

Opublikowano
  • Autor
Hmmm, czy dobrze rozumiem, że chcesz jeździć po Polsce autem z kierownicą po pogańskiej stronie? Czy może będziesz przekładkę robił? Czy auto wraz z Tobą i Tatą zostaje na wyspach?

Co do kręcenia liczników, autorze - to nie w Polsce się to zaczęło, bo my wtedy jeszcze byliśmy na etapie podniecania się Passtuchem kulką, ale właśnia zagramanicą. A że Polska to super podatny grunt na takie wałki, to sztukę kręcenia doprowadziliśmy do ekstremum. Ponieważ polska diaspora jest w UK mocarna, to ... sam rozumiesz ;) "gramy u siebie, Polacy gramy u siebie" :?

Raczej zostaje tutaj w GB

Opublikowano
  • Autor
O przebiegu nie ma co dyskutowac. GB to w sumie mala wyspa- nie ma gdzie krecic km takich jak po DE. Z drugiej strony odnoszac sie do naszych realiow jak ktos wstawia gaz to minimum 15 tys robi rocznie bo inaczej to slabo sie to zwraca.

Rozkoduj vin, daj wiecej fot- jak na razie auto wyglada ladnie. Foto spod maski, rantu fotela kierowcy, kiera z bliska itp to mozna bedzie wiecej powiedziec.

Ogolnie to auto nie jest szczegolnie awaryjne- gorzej jak jest zapuszczone, wtedy czesci sa drogie. Potencjalny problem mozesz miec z instalacja LPG- przynajmniej w PL realiach wieszosc to instalki ktore maja najtansze komponenty i auto nie chce jechac. Warto tez sprawdzic skrzynie biegow- trzeba miec doswiadczenie. Ja bym tez zerknal jaki kolor ma ole w skrzyni- jak widac ze przepracowany to chyba bym odpuscil. Drogi w naprawie jest zawias, reszta jak to w aucie tej klasy.

Wiem ze zabrzmi to nowatorsko ale chciałbym zapytać co masz na myśli pisząc ''rozkoduj vin'

Opublikowano
  • Autor
rozkoduj vin-wrzuć numer vin tutaj viewtopic.php?f=19&t=127871&start=8250 zobaczymy z czym auto wyjechało z fabryki.

Acha dzięki, niestety nie mogę podać wam tego numeru ponieważ go nie znam. A nie mogę go raczej zdobyć bo auto jest dość daleko i jadę w niedziele go oglądać.