Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witka :hand: Jak w tytule, mam popękaną deskę i pytanko czy ktoś próbował naprawiać czymś takim jak żywica + mata + szpachla i na koniec lakierowanko? Nie pisać tylko że się nijak to się nie kalkuluje, bo zakup drugiej będzie tańszy. Chciałbym troszkę przerobić deskę może miejsce na cb radio, ekran dvd, ogólnie projekt jest w trakcie przemyśleń. Chodzi głównie czy żywica nie odstanie po jakimś czasie, popękać raczej nie powinna, czekam na wasze sugestie. :whistle:
Opublikowano
deski w prawdzie nie widziałem tak zrobionej, ale znajomy w swojej "tuningowanej" skodzie zrobił tak boczki. niby się kupy to trzymało i po roku nie było widać pęknięć itp, a w sumie drzwiami się sporo klapie. On to wziął lakierem metalizowanym, na deskę proponował bym MAT, albo jakiś bardziej strukturalny lakier, albo flokowanie
http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano
Z wykończeniem to raczej nie zdecyduje się na flokowanie, jakoś nie przemawia to do mnie. Lakier raczej strukturalny. Żywicę stosowałem na zderzaki, ale to przetestowane, a nie wiem z czego jest zrobiona deska, czy nie "odparzy" się żywica? Jeśli nikt nie robił czegoś podobnego to trzeba będzie kupić mały zestaw naprawczy i samemu się przekonać, jakie będą rezultaty napiszę jak tylko zacznę, jeśli nie zaponę to fotki zrobię z postępu prac. Prace postępują do przodu nareszcie, żywica przystanie do deski po zerwaniu oryginalnego obicia.