Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem slicznej bawarki e36 z 1992 roku z silnikiem 1.8 113km dokladnej nazwy silnika nie znam.

Jej obecny przebieg to 277tys kilometrow i chcialbym wiedziec ile pociagnie jeszcze. Mam zamiar lakier poprawic ale jak 300tys bedzie i padnie to nie ma sensu. Wiec jakie znacie rekordowe przebiegi tego silnika?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale masz problem! Masz jakieśoznaki padania silnika? Brak kompresji, zero mocy, problem z przekroczniem 150km/h??? Jeśli no to sie nie mart. Mam M40 co ma blisko 320tyś bez remontu i śmiga bez problemu, Jest kolegan forum co ma m40 z grubo ponad 400tyś i też bez remontu i robi nią 180km z palcem w .....Jeśli Twoje 270 jest prawdziwe, serwisuje jak należy to przed tym silnikiem dobre 100tyś bezproblemowej jazdy.

PZDR>

Opublikowano
Skoro chcesz lakier odmawiać to to zrób po warunkiem że nie na śladów korozji dużej czy szpachli jak masz zdrowe auto-karoserię to jak najbardziej zajmij się lakierem.Jestem zdania takiego co jeżeli z silnikiem coś złego się stanie można zawsze wymienić łatwiej niż karoserię ale zauważ co KRIS piszę na temat przebiegu czyli jeżeli jeśli masz nie zajeżdzony silnik to się nie zastanawiaj

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Moj silnik ogolnie jest w dobrej kondycji. Przyspiesza bez problemu, przekroczylem nim predkosc 200km/h oczzywiscie na niemieckim autobahn :) . Wlewam olej silnikowy mobil 10w/40. Rozrząd komplet i filtry wymieniam. jezdze na benzie bez instalacji gazowej.

Wypił mi 0,3l oleju na 3.5 tys km czy to normalne?

Jaki olej mi polecacie przy takim przebiegu?

co moge jeszcze wymienic w silniku, aby mi pozyl jeszcze bez remontu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego masz w dobrej koncycji silnik. 0,3l na 3,5tyś to norma, nic złego sie nie dzieje. Przekroczyłeś 200km/h to bardzo dobrze. Silnik masz jak dzwon. Lej dalej 10w40 i bedzie gitara. Nic po za podstawowymi czynnościami nie rób i bedzie gitara.