Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowy na forum jak również w świecie BMW więc na początku witam wszystkich zapalonych fanów BMW!!!

Przejrzałem forum, google i inne źródła wiedzy i szczerze mówiąc nie mogę znaleźć prawie nic na problem który doskwiera mojej Buni, a który przydatny jest w codziennej eksploatacji.

Problem leży w iDrive, w zakładce Info sources ->Service -> Service reguirements. W tej ostatniej powinny wyświetlać się wszystkie inspekcje, wymiany itp operacje które muszę już, bądź w przyszłości wykonać w BMW, niestety u mnie ta zakładka jest niedostępna i nie mogę w nią w ogóle wejść. Świeci mi się na komputerze "przedawniony serwis rejestracyjny" i nie mogę zmienić choćby daty, nie mówiąc już o sprawdzeniu całej reszty, pozostaje mi tylko ukryte menu, lecz tam daty serwisu rejestracyjnego nie zmienię...

Może jest ktoś kto miał taki problem, bądź wie jak sobie z nim poradzić. Jedyne co wyczytałem na stronach jest - zmiana softu. Cóż byłem w serwisie i życzą sobie za to holendarne pieniądze, a jestem przekonany, że taki sam soft potrafi wgrać niejeden z Was.

PROSZĘ O POMOC I POTRAKTOWANIE MNIE POBŁAŻLIWIE BO JESTEM ŚWIERZAK:P

Z góry dziękuję i liczę na Waszą pomoc!!!:)

Jeździłem wieloma samochodami, ale tylko BMW daje przyjemność, komfort i powoduje uśmiech na twarzy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdybyś nie znalazł kogoś na forum kto mógł by wgrać Tobie soft to polecam Auto-Sew Warszawa, Żyzna 5 tel. 022 679 93 25 lub AutoClassicService Raszyn ul. Jasna 4 tel. 603975574
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przenoszę do "Diagnozy"
Opublikowano
niech zgadnę??? na pewno masz polskie super menu w swoim idrivie? jeśli tak to wina leży właśnie po stronie skopanego przez kogoś menu. jest na to rada i nie trzeba nikomu dużo płacić wystarczy do modułu navi dodać FA S607A Instalacja Teleservice i zresetować navi w aucie.
Opublikowano

Dziekuje guzior2 za kontakty i adresy, jesli nikogo nie znajde podzwonie na pewno.

Odnosnie Twojej wypowiedzi malyjurek - zgadza sie, mam super fajne polskie menu w idrive:p nie ukrywam ze chcialbym zachowac to polskie menu, nie mam problemu z angielskim, ale nie jestem jedynym uzytkownikiem auta. Poza tym do auta mam dwa "cartrigde" bo ciezko nazwac to kluczykiem i jeden jest oryginalny, niekombinowany z oryginalnym softem i zakladka rowniez nie dziala. Powiedz mi jak wgrac to o czym mowisz i zresetowac navi? Moze to dla Was glupie pytanie, ale jak juz mowilem dopiero zaczynam sie ogarniac. Poprosze o pomoc i instrukcje co mam zrobic badz u kogo?

Pozdrawiam i dziekuje za dotychczasowa pomoc!!!

Robert

Jeździłem wieloma samochodami, ale tylko BMW daje przyjemność, komfort i powoduje uśmiech na twarzy...
Opublikowano

Jesli jest ktos z Warszawy kto zna sie na obsludze programow INPA prosze o udzielenie sie w temacie badz PW:) mam nadzieje ze pojawia sie chetni do pomocy:)

Pozdrawiam!

• Zarejestrowani
Opublikowano
Napisz do kolego prmaxa od nas z forum i powiedz ze ci go polecilem :) ogarnie temat mysle :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Mam taki zamiar, tyle tylko ze najpierw wolalby zobaczyc jak robi to ktos kto zna sie na temacie, bo sam moge cos spieprzyc... Poza tym czytalem na forum i tych programow jest mnostwo, nawet nie wiem ktory mam wgrac by miec dostep do podstawowych rzeczy z wlasnego laptopa?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego Capaz, jak już samochód będzie zrobiony na tip top, na pewno skorzystam z Twoich porad i skorzystam z Twojej wiedzy by nauczyć się obsługi NCS'a:) Mam nadzieje ze będziesz tak miły i wytłumaczysz "łopatologicznie" co i jak zrobić:)

Pozdrawiam!!!