Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Oto sytuacja:

szyba jest wymieniona przez poprzedniego właściciela. Nie widać pęcherzyków, ani żadnego syfu między czujnikiem, a szybą. Zanim zacząłem nad nim pracować, działał jak chciał. Raz wycieraczki zasuwały przy kropli ptasiego moczu, a przy tym samym ustawieniu czułości przy sporym opadzie deszczu, jedno przejście na minutę... INPA nie pokazuje błędów czujnika, a DISem można go adaptować bez problemu. I właśnie odkąd zacząłem go ponownie adaptować, zgodnie z komendami jakie program wydawał, okazało się, że działają rewelacyjnie, ale jak ze zwykłym regulatorem czasu przejść. O ile wiem, nie ma różnicy w manetkach z czujnikiem i bez niego. Kwestia funkcji jaką realizuje regulator. Czy może jeszcze gdzieś jest jakiś moduł podmieniony bądź inny myk, który zmienił funkcjonalność urządzenia?

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
Doczytałem się jeszcze możliwości takiej, że uszkodzona jest taśma w obudowie pod szybą. Sprawdziłem, jest cała, a wtyczka pewnie osadzona...
Opublikowano

Problem rozwiązany.

Elektronika czujnika ma cztery zatrzaski mocujące do szyby i do elementu na stałe przyklejonego do szyby. Otóż okazało się, przy okazji demontażu lusterka, że wspomniana elektronika nie była prawidłowo zamocowana. Nie była właściwie zatrzaśnięta. :duh: