Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Kupilem nowe felgi (dla mnie nowe) do BMW e60 ale musze wymienic opony i zastanawiam sie na jakie zmienic. Felgi kupilem w Norwegii i tutaj bede przewaznie jezdzil na tych oponach, (drogi sa w zadawalajacym stanie jak dla mnie). Co do rozmiaru felg i starych opon: Felgi to 8,5J 20" 10J 20", stare opony to 245/30/20 i tyl 285/25/20. :mrgreen: Chcialbym zalozyc wezsze opony i tutaj mam problem bo nie wiem jakie wybrac. :?: Prosze o wasze propozycje!!! :D

Pozdrawiam. :8)

Opublikowano
Witam wszystkich.

Kupilem nowe felgi (dla mnie nowe) do BMW e60 ale musze wymienic opony i zastanawiam sie na jakie zmienic. Felgi kupilem w Norwegii i tutaj bede przewaznie jezdzil na tych oponach, (drogi sa w zadawalajacym stanie jak dla mnie). Co do rozmiaru felg i starych opon: Felgi to 8,5J 20" 10J 20", stare opony to 245/30/20 i tyl 285/25/20. :mrgreen: Chcialbym zalozyc wezsze opony i tutaj mam problem bo nie wiem jakie wybrac. :?: Prosze o wasze propozycje!!! :D

Pozdrawiam. :8)

Rozmiary opon, ktore sa zalozone na te felgi sa poprawne i jedyne co mozesz zmienic, to zalozyc 275/25R20 (ale ten rozmiar jest malopopularny). Jezeli nie chcesz miec problemow z DSC to pozostan przy nich.

Opublikowano
Co myslisz o rozmiarze 265/30/20 :?: Bedzie problem?

Teoretycznie nie, praktycznie nie wiem, roznica w srednicy to juz 1.8% (w porownaniu z 245/30R20), problemy z ESP/DSC w wielu samochodach zaczynaja sie od 1.5% roznicy.