Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam posiadam bmw 1.8is długo obserwowałem wasze forum i aktualnie jestem nowy, także ewentualnie proszę o poprawianie mnie, jak coś zrobię źle :)

Kupiłem drugi silnik, taki sam < tzn z m42 do m44>

2/3 razy zakręci, wchodzi na 2tys obrotów, powoli schodzi, na 800.

Dzwięk z zaworów tak jak by tłuczek , po ok 2minutach raz klekocze, raz nie.

Pytanie:

1. Czy może to być wina że olej na minimum?

2. Czy może to być wina że olej jest troche przepracowany?

3. Czy może tak być dlatego że silnik długo czasu stał wyjęty z samochodu?

4. Czy wina może leżeć w tym że autko stało odpalone tylko do zagrzania sie i olej nie "doszedł" tam gdzie powinien?

Opublikowano
WItam posiadam bmw 1.8is długo obserwowałem wasze forum i aktualnie jestem nowy, także ewentualnie

Pytanie:

1. Czy może to być wina że olej na minimum?

2. Czy może to być wina że olej jest troche przepracowany?

3. Czy może tak być dlatego że silnik długo czasu stał wyjęty z samochodu?

4. Czy wina może leżeć w tym że autko stało odpalone tylko do zagrzania sie i olej nie "doszedł" tam gdzie powinien?

1. tak może nie zapewniać dobrego smarowania i napełniania popychaczy hydraulicznych

2. tak. stary olej jest rzadszy i nie spełnia warunków odpowiedniegfo smarowania

3. nie o ile stał po ddachem i nie leciała do niego woda

4. tak jeśli po tak długim czasie nie wymieniłeś starego oleju ktory nie wiadomo jak wyglądał i dałeś do odcięmcia zaraz po odpaleniu

w ogole głupio piszesz zamiast wymienić olej i mieć pewność odpalasz silnik na starociu ktry stał ileś czasu nikt nie wie gdzie... :mad2:

Opublikowano
U mnie klekotało po wybuchu gazu, gdy jeszcze nie mialem sekwencji. W kolektorze wlotowym wyrwała się blaszka, która trafiła poprzez zawory do cylindrów, silnika nie opłacało się regenerować.