Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio pojawil mi sie w samochodzie blad spalonego migacza z tylu po lewej stronie.

Dopiero po chwili jak zrozumialem, ze to przeciez modul LED pomyslalem "WTF!?".

Takie LEDowe migacze powinny chodzic jakies 50 lat bez problemu i to przy sporej ilosci zakretow (tych prawdziwych a nie zyciowych...) :D

Dojechalem pod dom. Wylaczylem samochod. Zamknalem samochod z pilota i okazalo sie, ze migacz jednak dziala. Wszystkie diodki swieca jak trzeba.

Oczywiscie podjechalem z pytaniem do serwisu. Zostawilem im na caly dzien samochod i wspomnialem tez o plynie w chlodnicy, ktorego przez 1,5 roku ubylo jakies 300ml. :D

Okazalo, sie, ze mimo, ze migacz dzialal w momencie oddania do serwisu poprawnie to wymieniono obydwa moduly LED na nowe (BMW centrala rekomenduje taka procedure w przypadku zauwazenia takich objawow jak u mnie).

Z ukladu chlodzenia spuszczono plyn i pod cisnieniem sprawdzono czy nie ma nieszczelnosci. Nieszczelnosci brak wiec zalali uklad nowym plynem.

Przy okazji - z racji tego, ze do wymiany plynu hamulcowego zostalo juz tylko 3 miesiace - wymieniono w/w.

Takie to przygody z prawie nowym samochodem, na szczescie wciaz w ramach gwarancji...

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

• Zarejestrowani
Opublikowano

Z tego co pamiętam to w LCI czesto padają migacze tylne ( tak naprawde przepalają się dwie-trzy diodki i caly system lezy. Wymieniają na już poprawione, nawet akcja naprawcza była ;)

A lyn chłodniczy u mnie po 2 latach spadł z max do min :norty:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer