Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od czasu do czasu nie zawsze przy hamowaniu zaczynam odczuwać drgania na kierownicy jakby abs opony wyważone drążki i łącznik powymieniane zostały jeszcze tarcze do wymiany, ale zauważyłem że przy mokrej pogodzie drgań nie ma co mogę jeszcze sprawdzić ewentualnie co zrobić
Opublikowano

Ewentualnie pozrywane tuleje wahaczy przednich - są wymienne więc można to w miarę tanio ogarnąć.

Możesz też mieć ubite tuleje/poduszki gumowe stabilizatora przedniego - dość często i regularnie się one ubijają, powstaje luz na stabilizatorze i może on powodować różne dziwne reakcje...

Pzdr.

Opublikowano
Ewentualnie pozrywane tuleje wahaczy przednich - są wymienne więc można to w miarę tanio ogarnąć.

Możesz też mieć ubite tuleje/poduszki gumowe stabilizatora przedniego - dość często i regularnie się one ubijają, powstaje luz na stabilizatorze i może on powodować różne dziwne reakcje...

Pzdr.

jak się do nich dostać jakbyś mógł rzucić jakieś foto ilustracje z góry dzięki

Opublikowano

Pzdr.

jak się do nich dostać jakbyś mógł rzucić jakieś foto ilustracje z góry dzięki

Ogólnie rzecz biorąc to następnym razem polecam - jest taka strona, nazywa się www.realoem.com - tam możesz otrzymać informacje, o które pytasz...

Tuleje gumowe wahacza przedniego - element nr 5 z poniższego linku:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL91&mospid=47540&btnr=31_0617&hg=31&fg=05

Poduszki stabilizatora - element nr 2 na poniższym linku (są 2 sztuki na całym stabilizatorze). Jak zdejmiesz koło to je widać przy samym narożniku wnęki koła, gdzie stabilizator wychodzi w stroną amortyzatora.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL91&mospid=47540&btnr=31_0257&hg=31&fg=10

Schematy są z mojego auta - po wpisaniu konkretnie mojego VINu ale podejrzewam, że w 530d to są te same części, z tą różnicą, że ja mam zawias m-technik i u mnie stabilizator jest grubszy więc i poduszki gumowe muszą być z otworem o większej średnicy.

Pzdr.