Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy ktos wymienial i jak sie do tego zabrac za wymiane Termostatu w X.

Od czego trzeba zaczac,czy trzeba zdejmowac zderzak,czy da sie to wymienic tak,lub moze ktos ma jakis Tutorial tej wymiany..

Bardzo bede wdzieczny za wszelka pomoc, panowie.

Opublikowano

Witam. Ja wymieniałem jest trochę pracy ale zderzaka nie trzeba zdejmować,na pewno trzeba zdemontować wszystkie plastikowe pokrywy (obudowy) i najgorsze odkręcić wiatrak. Reszta powinna być już prosta. Mam nadzieję że coś pomogę :)

Pozdrawiam

:cool2: X5 :cool2:

Opublikowano
jeśli mówimy o wymianie głównego termostatu, to odkręcasz wisko (jest lewy gwint) klucz 32 i młotek Ci się przyda odkręcasz w przeciwną stronę niż standardowo. Zdejmujesz przednią osłonę silnika tą nad pompą wspomagania. Demontujesz tunel osłonę wisco, i już widać termostat. Jest mocowany na 3 albo 4 śruby. No oczywiście trzeba spuścić płyn ale to już chyba bez pisania wiadomo. To tak w skrócie. Robota nie jest skomplikkowana i mając podstawowe narzędzia dasz sobie napewno radę.
  • 3 lata później...