Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem na etapie wymiany fabrycznego audio na coś, co moim zdaniem lepiej zagra a jednocześnie nie straci swojej funkcjonalności. Generalnie chciałbym mieć dyskretną zabudowę na dobrych komponentach. Zrobiłem nową zabudowę subwoofera w miejscu nad kołem zapasowym w bagażniku, wstawiłem głośnik Rockforda 12" oraz dorobiłem nową podłogę w celu lepszego przebicia się basu do wnętrza.

Teraz przyszedł czas na wzmacniacz i kondensator. Trzymając się tej samej zasady "dyskretnej zabudowy" chciałbym was prosić o pomysły, gdzie można to zabudować aby było funkcjonalnie i dyskretnie. Docelowo będą 2 wzmacniacze ale na razie jest wzmacniacz z kondziorem. Proszę o porady, mile widziane fotki. Jeśli będę miał chwilkę to wrzucę fotki z moich dotychczasowych prac.

Będziesz Musiał Wyprzedzać
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
może w miejsce ori wzmacniacza czyli za lewym boczkiem w bagażniku. Tam jest sporo miejsca ale pewnie będziesz musiał zmienić kształt boczka na taki wyprofilowany pod zmieniarkę i wzmacniacz ale to koszt 50zł. Mozesz też kupić oryginalny stelaż i po drobnej modyfikacji pewnie będzie pasowało mocowanie. Gdzieś widziałem instrukcję jak ktoś zmieniał wzmacniacz ori na inny własnie w taki sposób.
Opublikowano
Dokładnie to samo miejsce sobie upatrzyłem. Boczek z wyprofilowaniem już kupiłem na allegro za 20zł ale i on będzie musiał pójść pod nóż, ponieważ muszą zmieścić się 2 wzmacniacze. Kondensator zamontuję za oparciem tylnich siedzeń jest to chyba schowek na nawigację. Odległość kondensatora od wzmacniaczy to około 40-50 cm więc nie powinno być źle. W najbliższym czasie montaż kondensatora :D
Będziesz Musiał Wyprzedzać