Skocz do zawartości

[E39] 530d - lejący amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Wylał mi się amortyzator z przodu :( więc trzeba wymienić na nowe...

Edytowane przez h4cker

Opublikowano

wchodzisz na: www.bmwautoparts.pl i wpisujesz ostani 7 znakow vin... sprawdzilem to touring z automatem tak?

Jednak nie widze tu wzmianki o m-techu...

z drugiej strony amorki sie wymienia parami... moja rada nie kupuj zadnego syfu typu srl. Te amortyzatory nie maja oznakowan jak prawidlowo ustawic amortyzator. Bez tego w zyciu nie ustawi ci nikt geometrii. Ja walczylem kilka godzin z tym zeby samemu te oznakowania narysowac, i jakos sie udalo. Ale nerwy i przeklenstwa i kolejne proby ustawiania geometrii w warsztacie robia z tego kupna absolutnie nieoplacalnego. Dodam tez, ze to bardzo miekkie amorki i przy gwaltownym albo szybkim skrecaniu cala buda sie przychyla...

Czy to jest m-tech to juz sam musisz obejrzec te kolumny... fabryka raczej robi seryjnie a nie tuningowane czesci...

Opublikowano
  • Autor
Tak dokładnie touring w automacie :) pytam dlatego, że auto jest mocno obniżone... wcześniej BMW jeździł prawnik i mówił, że takie kupił w niemczech więc pomyślałem, że to m-technik :D ale jeżeli nie to nawet lepiej ;) mniejsze koszta :) ktoś jeszcze może potwierdzić? Pozdrawiam 8)
Opublikowano
może masz pęknięte sprężyny, albo zmienione na krótsze. Warto sprawdzić by nowe amorki nie pracowały na takich sprężynach.
Opublikowano
Poszło do Ciebie na PW coś w prezencie :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
Poszło do Ciebie na PW coś w prezencie :mrgreen:

Nie wiem kolego jak to zrobiłeś ale krata piwa Ci za to :D wielkie dzięki :) pozdrawiam :)

Edytowane przez h4cker

Opublikowano
  • Autor
S227A SPORTL.FAHRW. MIT NIVEAUREGULIERUNG Podw. sport.+ obniż. zaw.+ regul. poz. - wychodzi na to, że m-technik... kayaba robi takie amorki i jaki koszt? Pozdrawiam :)