Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku wszystkich serdecznie witam-oto macie zaszczyt powitać nowego użytkownika tego serwisu :lol:

Przechodząc do meritum mojej sprawy-gdy zamykam samochód kluczykiem(jak wszystkie e36-mam centralny) to automatycznie mi sie znowu otwiera niezależnie czy to z prawej czy z lewej strony samochodu zamykam,musze po prostu jeszcze raz zamknąć i jest oki(jak na razie zawsze jest tylko do 2ch razy sztuka-ale co jak dojdzie do tego ze nie zamkne??-nie mam zamiaru spać w samochodzie :lol: )-Ta usterka pojawiła sie niedawno więc mam nadzieje ze to tylko przez wilgoć-Jesli nie to sie lekko..wk.. :evil:

jeśli ktoś miał podobną "awarie" to prosze o wskazówki jak tego sie pozbyć :D

Z góry dziękuje za małe podpowiedzi i Pozdrawiam wsiech maniaków 4kółek

"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano

Miałem podobny problem , sprawdź wszystkie siłowniki od centralnego , w przypadku awarii jakiegoś siłownika samochód prubuje Cie o tym powiadomić właśnie w taki sposób jak opisałeś , u mnie był zepsuty siłownik w klapie , po wymianie wszystko chodzi jak marzenie , obajw ten powrócił przy ostatnich mrozach ( po prostu zamarzł siłownik ) po dokładnym wyczyszczeniu wszystkiego wszystko chodzi ok .Zajrzyj też do bezpieczników przy centralkach , możliwe jest też przetarcie przewodu do siłownika.

Najpierw zobacz czy wszystkie zamki reagują ( czyli zamykają się i otwierają ) włącznie z klapką wlewu paliwa , jeśli któryś zamek niedziała to albo jest zespsuty siłownik , albo jest przetarty przewód ( albo jeszcze coś , ale te dwie rzeczy najczęściej ) , jeśli wszystkie siłowniki działają jak neleży to zajrzyj do sterownika i sprawdź bezpieczniki.

Jest jeszcze jedna możliwość , która przychodzi mi na myśl , mój kolega ma taki problem że niemoże zamknąć zamka w sposób "normalny" bo ten zaraz wraca do pozycji wyjściowej (otwartej) , żeby zamknąć auto musi zaryglować drzwi i wtedy jest wporządku . Trzeba by też to sprawdzić ,

mam nadzieje że jakoś CI pomogłem , napisałem wszystko co przyszło mi do głowy :wink:

Pozdrawiam

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Witka-dzięki :modlitwa: za podpowiedzi PS. Dziś zauważyłem że zamykając samochód od klapy bagażnika-wszystko jest ok!! :?:
"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano
A spróbuj tak : otwórz klape bagażnika kluczykiem , podejdź do drzwi i zamknij auto i zobacz czy klapa się też zamknęła
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły